Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund klassen bättre än Sätra

IK Sätra var utan chans mot fenomenala Östersund.
Trots att Sätra stod upp riktigt bra mot serieledaren blev det förlust med 4–0.
– Ingen kommer att vinna mot dem, konstaterar tränaren i Sätra Leif Hollsten efter lagets första förlust hemma på Träffens konstgräs.

Annons

Östersund har inlett säsongen på ett strålande vis med idel segrar samt en målskillnad på 30–2 – och det på sex matcher. För att lyckas besegra dem tror Sätratränaren Leif Hollsten att det först och främst krävs ett ledningsmål och en hel del flyt.

– Vi kan inte börja som vi gjorde med en straff i baken efter några minuter, säger han.

För det var med en rivstart som gästerna från Jämtland inledde på Träffens konstgräs. Straffsparken kom till efter att de spelat sig igenom från kanten och en Sätraback fällt motståndaren. My Jonsson i målet var utan chans.

Resten av den första halvleken var under kontroll för Östersund och det hann bli 3–0 innan det var dags för pausvila.

– Vi rycker upp oss rejält efter den första halvleken som jag tycker är mycket sämre från vår sida jämfört med den andra, resonerar Hollsten.

I den andra halvleken började Sätra stundtals få igång ett spel men något mål blev det inte – närmast var Ida Markström med en boll på mållinjen. Den första förlusten hemma på konstgräset var ett faktum.

Östersund hade inte mycket i anfallsväg men lyckades ändå forcera in 4–0 i matchens slutskede – talande för en serieledare som Östersund.

– Vi står upp och gör det bra, men för att vinna mot ett motstånd som detta krävs ännu mer energi och fysik, säger Hollsten och konstaterar.

– Ingen kommer att vinna mot dem.

Annons