Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P18-landslaget i Gävle och Hofors

I oktober spelar Sveriges P18-landslag EM-kval mot Island. Nästa vecka är det genrep mot Finland på Stålringens IP i Hofors. – Det blir en fin upplevelse. Vi kommer förmodligen att få se några av framtidens stora fotbollsspelare, säger Lars Carlsson från Gestriklands Fotbollsförbund.

Annons

I oktober drar EM-kvalet i fotboll i gång. Sverige P18 möter i den första omgången Island. Därefter väntar Makedonien och Österrike.

Innan dess ska dock ett antal genrep klaras av. Två av dem spelas i Gästrikland nästa vecka då Sverige möter Finland. Stålringens IP i Hofors är en av två utvalda arenor. Den andra är Strömvallen.

• Hur stort är detta?

– Det är det största vi kan få. Det är goodwill och ett sätt att placera Hofors på fotbollskartan, säger Jack Jacobsson, marknadsansvarig på Hofors AIF.

– Vi har arrangerat landskamper förut. Senast för fem år sedan då Sverige mötte Polen i U15. Så det är ett fint uppdrag, fortsätter Jacobsson.

• Varför blev det just Hofors?

– Varje gång vi har begärt hjälp av Hofors AIF har de gjort ett fantastiskt jobb. Det känns tryggt. De har legat på sedan den förra landskampen för fem år sedan och ville arrangera igen, säger Lars Carlsson, ordförande för tävlingskommittén, på Gestriklands Fotbollförbund.

På måndag kväll är det presskonferens på Strömvallen i Gävle. Då kommer förbundskapten Roland Larsson att offentliggöra Sveriges startelva, men Sporten kan redan nu avslöja vilka som åtminstone ingår i den svenska truppen.

• Finns framtidens Zlatan med här?

– Det är nog inte omöjligt att han gör, säger Lars Carlsson som vill flagga för framförallt tre spelare i den svenska truppen.

– Ja, det är Astrit Ajdarevic som har spelat i Liverpool, Jesper Florén från Elfsborg och Jakob Johansson, IFK Göteborg.

• Resultatet?

– Jag tippar lite finskt, men Sverige vinner den ena matchen med 2–1, säger Jack Jacobsson.

Annons