Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poänglös hemmapremiär för IFK Gävle

Louice Frank spräckte nollan – sen ryckte Kvarnsveden ifrån och vann med 6–1.

– Tredje omgången, då jävlar ska vi ha poäng, sade tränaren Jocke Carlsson efter hemmapremiären på Brynäsvallen.

Annons

De svarta förlustsiffrorna fortsätter att spöka för IFK i säsongsinledningen. 6–0 borta mot Gideonsberg senast fortsatte med 1–6 mot Kvarnsveden i söndags.

– Kvarnsveden är ett skickligare lag än Gideonsberg. Jag tror att de kommer att vara med och kämpa om seriesegern, säger Jocke Carlson, som trots mardrömsstarten fortfarande inte ångrar att IFK tog chansen att spela i norrettan den här säsongen.

– Nej, jag ångrar ingenting. Det här kommer att bli skitbra till slut. Det är den hårda vägen vi får gå.

– När vi står här i oktober är jag säker på att vi har fått de poäng vi behöver, säger Jocke, som nu får hoppas på att IFK kan studsa tillbaka när man möter Umeå Södra om en vecka.

– Tredje omgången – då jävlar ska vi ta poäng.

I lite drygt 45 minuter var IFK med i matchen mot Kvarnsveden. I den 17:e minuten spräckte mittfältaren Louice Frank nollan när hon skickade in reduceringen till 1–2 på hörna.

– Var fint jobb av Felicia (Sandin), att hon jobbade ut situationen – annars hade det aldrig blivit mål, sade Louice och skrattade.

Och så långt visade IFK fighting spirit.

– Då var jag helt säker på att vi skulle vara med och kämpa om både en och tre poäng, säger Jocke.

I andra halvlek kom dessvärre det mesta att handla om Kvarnsveden. IFK föll för långt ned på egen planhalva, vilket öppnade upp för Kvarnsveden att spela ut hela sitt register. Tolv minuter in i halvleken ökade gästerna på till 3–1 på hörna genom Kimberly Boulos och kort därefter kom både 4–1 och 5–1.

– Då dör ju matchen för vår del, säger Jocke.

IFK:s största problem efter pausvilan var annars passningsspelet, som inte alls såg ut att fungera.

– Det måste vi bli skickligare på. Vi blir straffade för att vi skickar iväg bollen fem meter i stället för 25, säger Jocke.

IFK:s nästa hemmamatch spelas den 8 maj då AIK står för motståndet. Dessförinnan väntar Umeå Södra FF på bortaplan om en vecka.

Mer läsning

Annons