Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rejäl smäll för IFK i jakten på seriesegern

IFK Gävles tjejer åkte på en rejäl smäll i jakten på seriesegern.

Förlust med 3–1 borta mot Gimo var också tyvärr följden av en insats som präglades av Gimos ledningsmål i inledningen av andra halvlek.

– Vi blev alldeles för påverkat av det och klarade inte av att hantera pressen att ligga under, förklarade tränare Jocke Carlsson.

Annons

IFK har tidigare haft lite problem att starta matcherna på ett bra sätt. Nu fixade man det och första halvlek var därför helt okej.

– Ja, det tycker jag. Vi skapade väl ingenting men släpper inte till någonting heller. Vi skulle gå ut och göra en bra halvlek men så fick Gimo 1–0 och vi ska också komma ihåg att dom gjorde det bra.

Det var på en hörna som hemmalaget tog ledningen och IFK:s spel blev genast krampaktigt.

– Vi blev låsta av tabelläget. Vi får ta det här som utbildning också och måste leva med att sånt här kan hända. Ramlar man av hästen är det bara att kliva upp igen, menade IFK-tränaren.

Det var ändå inte långt ifrån att IFK skulle få poäng med sig. På gästernas enda avslut på mål blev det utdelning när Louice Frank slog till.

Då återstod det dessutom bara fyra minuter av matchen.

Men i samma matchminut drogs rullgardinen ner för gott den här lördagseftermiddagen. En lång frispark rann rätt igenom IFK-försvaret till en övergiven Gimospelare som enkelt kunde skarva in bollen.

– Det var alldeles för ofokuserat och slarvigt. Det ska inte behöva hända. Sedan gjorde dom också 3–1 i sista minuten men då klev vi upp med allt vi hade.

Nu tappade IFK på Gideonsberg i toppen och det blir givetvis svårare i fortsättningen.

– Vi måste ju ha hjälp nu och inte bara vinna våra egna matcher. Vi möter Gamla Upsala nästa helg och då krävs det mycket bättre takter, avslutade Carlson.

GIMO–IFK GÄVLE 3–1 (0–0)

Målen: 1–0 (52) Sofie Andersson, 1–1 (86) Louice Frank, 2–1 (86) Anne Eriksson, 3–1 (90) Anne Eriksson.

Domare: Haris Cehic, Uppsala.

Publik: 82.

IFK Gävles tre stjärnor

Emma Moberg, mf***

Louice Frank, f**

Kajsa Nilsson, mv*

Mer läsning

Annons