Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rengsjö en för svår nöt att knäcka

Huge förlorade mot Rengsjö med 1–2 (0–0).
Det var en på förhand viktig match för båda lagen. Huge spelade för en kvalplats till division 2, Rengsjö för att undvika direktnedflyttning samt också för att slippa kvala sig kvar.

Annons

– Det var svårspelat i dag, säger Hugetränaren Henrik Isaksson, och syftade på planen som inte var i bästa kondition, efter det myckna regnandet.

Spelarna hade därför svårt med bollkontrollen i dribblingar, mottagningar och i passningsspelet.

Efter en jämn och händelsefattig första halvlek kom matchens första mål i början på den andra halvleken. Det var hemmalagets forward Marcus Larsson som spräckte nollan. I en tilltrasslad situation kunde han till slut förpassa bollen i mål.

Efter målet tog Huge över spelet. Rengsjös kvittering kom därför både överraskande och slumpartat i den 65:e minuten. Huges mittfältare Samuel Bergström slog bom när han skulle göra en rensning framför eget mål och bortalagets Erik Wästman kunde slå in kvitteringen till 1–1.

Rengsjö hade därmed kommit tillbaks målmässigt och laget kom också tillbaka spelmässigt. Slutresultatet spikade bortalagets Christian Törnros på straff i den 82:a minuten. Det målet föregicks av visst palaver. Domaren Oskar Fredriksson ansåg att Huges försvarare Mark Mattsson hade frilägesfällt en Rengsjöspelare och plockade därför fram det röda kortet.

– Enligt dom av våra spelare som var närmast händelsen var det inte utvisning. Dom tyckte att Rengsjöspelaren hakade fast sig själv i sina egna fötter, innan han ramlade, säger Henrik Isaksson.

Bara minuten efter Rengsjös ledningsmål hade Huges Janne Olsson efter hörna en nick i ribban. Bollen slog också därefter i stolpen innan situationen rann ut i sanden.

I matchens andra tilläggsminut åkte sedan Huge på ytterligare en utvisning när Janne Olsson fick se domaren ta upp det röda kortet efter en sammanstötning på mittplan.

– Vi hörde i halvtid att Kvarnsveden ledde med 3–0 och då förstod vi vartåt det pekade. Ändå försökte vi givetvis vinna vår match men i dag gick det inte. Nu laddar vi om för nästa års säsong och får då sikta på att ta en bättre placering än den vi haft tre år i rad när vi alla gångerna kommit trea, i den här serien, avslutar Henrik Isaksson.

IK HUGE–RENGSJÖ SK 1–2 (0–0)

Målen: 1–0 (48) Marcus Larsson, 1–1 (65) Erik Wästman, 1–2 (82) Christian Törnros.

Hörnor: 5–5 (3–3)

Domare: Oskar Fredriksson

Publik: 88.

Mer läsning

Annons