Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotebro är rena mardrömmen för SIF

Det fortsätter att gå illa för Sandvikens IF när man möter Rotebro.

Förra säsongen förlorade man båda matcherna och på lördagen fick man vända hem med en 0–2-förlust i bagaget.

Därmed är även förlustnollan spräckt den här säsongen.

Annons

– Det är tråkigt att vi inte hakar på toppen nu och vi ska inte behöva förlora mot ett lag som Rotebro. Nä, det är för dåligt av oss, säger en besviken tränare Tony Andersson efter matchen.

Förra säsongen förlorade man med 1–0 på hemmaplan och 4–1 på bortaplan. Rotebro som spelar på naturgräs spelar en enkel och rak fotboll, som uppenbarligen Sandviken inte gillar. Till den här matchen så hade man i alla fall läst på läxan från förra året och ställde upp lite annorlunda.

– Vi åkte ner för att spela enklare fotboll än när vi har mött dom tidigare. Tycker att vi klarar av det riktigt bra också. Men så gör vi ett individuellt misstag som kostar oss ett mål, säger Tony och syftar på den straff som uppkom en timme in i matchen.

Målvakten Tim Markström ställdes inför ett friläge som han i första läget klarade men i situationen efter tvingades dra ner en Rotebrospelare och domaren blåste straff, som Johan Hedman satte.

Sandviken försökte satsa framåt efter det och bytte in offensiva krafter, utan att man lyckades skapa någon riktigt het kvitteringschans. I stället kunde Johan Hedman göra sitt och Rotebros andra mål på övertid. I stället för att man hakade på i toppen föll Sandviken nu tillbaka ett par placeringar och tränare Andersson ställer sig lite frågande till hans mannars inställning.

– Det känns lite trist att det är lite för många som inte får ut det jag vet att dom kan i dag och vad det beror på får vi utvärdera i veckan, säger Tony och fortsätter:

– Förra året slutade vi femma och då förlorade vi just sådana här matcher och det är det som skiljer oss från den absoluta toppen. Vi måste vinna sådana här matcher för att ligga med i toppen.

Nästa match för Sandviken spelas om en vecka då man tar emot Norrtälje på Jernvallen.

Rotebro–SIF 2–0 (0–0)

Målen: 1–0 (59) Johan Hedman (straff), 2–0 (90) Johan Hedman.

Domare: Mikael Andersson, Fagersta.

Publik: 172.

Så spelade SIF: Tim Markström – Sereya Mobaraki, David Svanberg, Oscar Vejlo, Jimmy Hansson – Jack Sharples, Jesper Karlsson (Emil Wigren, 65), Tobias Wanke (Christoffer Siemensen, 52), Henrik Juhlin (Jonas Magnusson, 65), Andreas Sipuri – Filip Johannesson.

SIF:s tre stjärnor

3: Oscar Vejlo, mb

2: Andreas Sipuri, mf

1: David Svanberg, mb

Mer läsning

Annons