Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här går det till i div 5-kvalet

Annons

Hallå där, Lasse Carlson ...ordförande i Gestriklands Fotbollsförbunds tävlingskommitte som tycker det är på tiden att klargöra vad som kan hända i olika kvalspel.

Först och främst, vad är det som gäller i kvalet till division fem (där möts i dag GIF U–Strömsbro 2 och Ockelbo–Lingbo)?

– Segraren i kvalet räknas som seriesegrare i division 6 enligt våra tävlingsbestämmelser och seriesegraren kommer att flyttas upp till division 5 nästa år. Om GIF U eller Strömsbro 2 vinner kvalserien så går även det bäst placerade A-laget upp. Skulle två lag hamna på samma poäng och målkvot så gäller inbördes möte.

Om både Ockelbo IF och Strömsbro IF 2 vinner med 2–0, så hamnar alla fyra lagen på samma poäng och målkvot. Vad gäller då?

– Straffläggningarna vid de oavgjorda matcherna i första kvalomgången gäller då och eftersom Strömsbro IF 2 och Lingbo IF vann dessa så kommer kvalseriesegern att lottas mellan dessa två lag.

Hur många lag går upp?

– Om Ockelbo IF eller Lingbo IF vinner kvalserien så går minst ett lag upp från div sex. Om Gefle IF U eller Strömsbro IF 2 vinner kvalserien så går två lag upp.

Vad händer i övrigt?

– Om Skutskärs IF eller Brynäs IF klarar av att ta en plats i div 3 så går två lag upp från sexan till femman och dessutom går även två lag upp från femman till fyran.

– Om Skutskärs IF eller Brynäs IF inte klarar av att ta en plats i div 3 nästa år och om Ockelbo IF eller Lingbo IF vinner kvalserien till div fem så går endast ett lag upp från div sex.

– Om Skutskärs IF eller Brynäs IF inte klarar av att ta en plats i div 3 nästa år och om Gefle IF U eller Strömsbro IF 2 vinner kvalserien till div fem så går två lag upp från div sex. Händer detta så kommer vi tyvärr att få flytta ner Åshammar till div 6 nästa år.

Kan SIF 2 (tvåa i femman) gå upp i fyran?

– Ja, om Brynäs eller Skutskär vinner kvalserien till division tre.

Kan det bli något ytterligare lag som åker ur fyran?

– Nej!

ULF RABON

Mer läsning

Annons