Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så storsatsar vi på lokala fotbollen – minst 15 matcher direktsänds

/
  • Magnus Hägerborn, Fotbollspulsredaktör på Gefle Dagblad och Arbetarbladet, ser framemot en intressant lokal fotbollssäsong med en hel hög med livesända matcher.

Fotbollssäsongen har dragit igång – och därmed en helt ny satsning på lokal fotboll.
Bara i vår kan du se minst 15 livesända matcher på gd.se och arbetarbladet.se.
– Ett nytt grepp som känns väldigt spännande, säger Fotbollspulsredaktör Magnus Hägerborn.

Annons

Mittmedia Sport storsatsar på lokalfotbollen under 2016.

LISTA: Här är de lokala matcherna vi TV-sänder i vår

Efter att vi förra året kunde erbjuda texter på alla matcher ner till division 5 på herrsidan och division 3 på damsidan så utökas bevakningen till att gälla alla seniorserier, ner till division 6 på herrsidan och division 3 på damsidan.

– Den lokala fotbollen har alltid varit viktig för oss, det var den redan när jag började på Gefle Dagblad som resultatinsamlare, minns Magnus Hägerborn.

– Det känns härligt att nu ta ett grepp kring lokalfotbollen som vi inte har gjort tidigare.

Det är den nya sportroboten Rosalinda, utvecklad av United Robots med Mittmedia som en av delägarna, och som redan har gått på export till andra tidningshus, som ger möjlighet till den heltäckande bevakningen av seniorfotbollen.

– Som användare kan jag följa just mitt favoritlag i division 5 eller 6, och hänga med i hur det går på ett annat sätt än att bara läsa tabellen. Under våren kommer man också att kunna få push på favoritlaget i våra mobilappar, säger biträdande sportchefen Henning Johannesson, som drivit sportrobot-projektet.

Livesändningar av lokala fotbollsmatcher blir också en av hörnstenarna i den nya fotbollsbevakningen.

Totalt blir det minst 15 lokala fotbollsmatcher som sänds under vårsäsongen. Fyra matcher har redan sänts, Valbo-Friska Viljor och Hudiksvall-Sandviken i herrtvåan och IFK Mora-Hofors och Hille-Bollnäs i herrtrean. Redan i kväll sänds nästa match, när Valbo tar emot Söderhamn på Gavlevallen och på sista april är det dags för Hofors mot Ytterhogdal på Stålringen.

– Förutom de matcher vi sänder gemensamt med andra tidningar i MittMedia och som redan är spikade har vi som målsättning att sända lokalderbyn samt en del matcher i de lägre lokala serierna. Dessutom letar vi hela tiden intressanta reportage att göra kring den lokala fotbollen, klubbarna får hemskt gärna komma med tips om saker de tycker vi borde skriva om, säger Magnus Hägerborn.

Mer läsning

Annons