Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK nära sin första seger

Med bara två minuter kvar av matchen lyckades SAIK:s lagkapten Jonas Persson kvittera Gimos 3-2 ledning. Samme Persson var sedan ytterst nära att även bli en riktig matchvinnare men det stannade vid riktigt nära. Matchen slutade 3-3.
– Vi kämpar och sliter bra och vi kommer närmare en seger, sa Jonas direkt efter matchen.

Annons

Annars var det bortalaget Gimo som var det lag som förde matchen. Man satte hård press direkt och spelade ett snabbt och rappt passningsspel och ledningsmålet i den 18:e minuten var både väntad och rättvis. Duktige Erik Jansson drog till från 20-25 meter och bollen satt otagbart bakom Mattias Håmås.

Man satt nästan och väntade på mer mål från Gimo då en långboll nådde SAIK:s snabbe forward Daniel Westlund som sprang sig fri och blev neddragen. Den efterföljande straffen slogs i mål av Robert Ljunggren. Efter det målet så höjde sig SAIK spelmässigt och man skapade en del fina anfall. Nämnde Westlund hade ett jätteläge som målvakten gjorde en fin parad på men i anfallet efter så kunde i alla fall SAIK ta ledningen då Alexis Lundahl tråcklade sig in i straffområdet och satte bollen.

Men en onödig frispark i slutet agav Gimo 2–2.

– Gimo för ju spelet, så är det men jag tycker att vi är giftiga i våra omställningar och när vi vågar spela gör vi det bra. Det känns nästan som om vi underskattar oss själva ibland, säger Jonas.

Andra halvlek såg precis ut som den första. Gimo förde spelet och tog tillbaka ledningen. Men till sist kom då Perssons mål på en frisparksretur.

Mer läsning

Annons