Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK till DM-final efter sen vändning

Sjötull såg länge ut att lyckas vinna över SAIK i måndagens DM-semifinal på Jernvallen. Men under matchens sista fem minuter lyckades SAIK både kvittera och sätta segerbollen till 2—1 (0—1). Matchvinnare blev Andreas Gillström.

Annons

Det ska sägas direkt att detta inte var någon bra fotbollsmatch. Mycket felpassningar och lågt tempo. Sjötull, som gått bra på slutet i fyran, var det spelförande laget i första halvleken.

Ledningsmålet i den 16 matchminuten var helt rättvist. Man skapade även fler lägen och SAIK:s målvakt Mattias Håmås fick göra en del bra räddningar.

I andra halvlekens början var man även nära att sätta 2-0 men Adnan Yaris nick gick utanför.

SAIK hade så här långt inte skapat en endaste farlig målchans. Men så i den 86 minuten höll sig Magnus Grip framme och tog vara på en målvaktsretur och från nära håll, satte han kvitteringen.

Nu trodde nog de allra flesta på förlängning. Men i matchens sista minut kom så vinstmålet.

På ett inlägg från högerkanten skarvade Daniel Westlund ner bollen till en helt fri Andreas Gillström, som behärskat satte bollen och tog SAIK till DM-final.

En final som kommer att spelas mot ett annat Sandvikslag, Sandvikens IF eller Kungsgården. Lite revansch för fotbollen i Sandviken, kanske.

Men nog borde väl en semifinal i DM ha ett bättre arrangemang? Ingen speaker och matchklockan fick en i publiken sätta i gång.

Annons