Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra Törnros IFK Gävles trumfkort

Hon är med jättekliv på väg att bli en riktigt, riktigt bra fotbollsspelare.

Sandra Törnros är redan bofast i F16-landslaget och visst syns likheterna med brorsan Erik som tillhör Gefle IF:s allsvenska trupp.

Hon är dessutom ett lika stort friidrottslöfte.

Annons

– Jag tänker fortsätta med både fotbollen och friidrotten. Jag kan inte välja då det är precis lika roligt att vara här med IFK-tjejerna eller att springa 100 meter och hoppa längd med Gefle IF på Gunder Hägg-stadion, säger Sandra.

Men det är klart att just nu ligger fotbollen i förgrunden. Säsongen ska ju precis dra igång medan friidrotten ligger i alla fall några veckor bort.

– Äh, jag hoppas och tror att det går att köra dubbelt. Dessutom är jag helt säker på att jag har nytta av den allsidiga träningen när det gäller båda sporterna. Jocke har i alla fall sagt att det är okej att köra dubbelt, säger Sandra.

Snabb är hon redan och satsar på sprintdistansen 100 meter och längdhopp inom friidrotten. Den träningen kommer absolut att hjälpa henne ta sig förbi försvarsspelare i division 1 också. Lägg till hennes styrka och längd och ni har redan nu en vass forward.

Tekniken finns också där förstås...

– Men jag får väl erkänna att brorsan är lite vassare där, säger Sandra som förstås får ta familjesnacket.

– Jo, vi är väl en riktig idrottsfamilj. Men det är bara roligt. Jag hoppas Erik blir kvitt sin fotskada snart så han kan spela igen.

Sandra fyller bara 16 år i år men är redan IFK Gävles kanske viktigaste spelare. Sedan hon kom från GIF har hon tagit stora steg framåt och tillhör definitivt landets bästa 95:or. Det visar också den landslagsplats som hon fick redan ifjol.

– Klart att det är ett stort mål att få vara med där i fortsättningen också. Det var jättestort att få dra på sig den svenska tröjan i höstas. Nu i vintras var jag med på ett femdagarsläger på Bosön också. Målet är att komma med det svenska flicklandslaget som ska spela EM-kval i sommar.

Då är det väldigt bra att hon får chansen att spela i en högre serie. Möjligheterna att utvecklas har definitivt inte minskat sedan det blev klart att IFK kommer att spela i division 1 den här säsongen. Serien under allsvenskan håller såklart en annan klass än tvåan.

– Chansen att bli uppmärksammad här är väl större. Jag ser definitivt ingen nackdel med att vi fått den här chansen, varken för laget eller för mig själv personligen.

I premiären väntar Gideonsberg. Något Sandra har längtat efter.

– Det ska bli jätteroligt att komma igång. Jag tror absolut att vi har chansen att göra någonting riktigt bra av den här möjligheten vi har fått att spela i division 1.

Mer läsning

Annons