Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken vann med uddamålet

Segernickare och bäst på planen men också straffmissare och rejät knockad av en medspelare när SIF vann över Råsunda med 1–0. – Jag fick en smäll på käken när Kochin (Ali) nickade och har haft en hjärnskakning tidigare, berättar Alexander Svanberg.

Annons

SIF fortsätter alltså att hjälpa länsgrannar. Förra helgen fick Brynäs stöd i bottenstriden och nu var dags för ABK från Hudik att erhålla första hjälpen från lirarna med röda västar. Stödet var magert i den första halvleken. SIF skapade inte en enda chans värd namnet och det gjorde inte Råsunda heller. A-lagsdebuterande målvakten Björn Jansson hade en del att göra under matchen och plockade ner inlägg som kunde ha blivit farligheter på ett lika säkert som effektivt vis.

Pigge inhopparen Salar Ali slet sig loss på högerkanten efter paus och serverade Alexander Svanberg som kastade fram pannbenet och det skulle visa sig bli segermålet.

En sekvens senare drogs Svanberg ned i offensivt straffområde och domaren blåste för en solklar straff. Den tog han hand om själv men inte på ett bättre sätt än att Råsundakeepern relativt enkelt kunde rädda. Den som fälls brukar ju inte själv ta hand om straffen, eller hur det nu är.

– Det var en värdelös straff av mig, menar Alexander, medan han häcklades på ett skojfriskt men snällt sätt av kompisar efter slutsignalen.

Är man matchhjälte, segernickare och banans bäste kan man bjuda på sånt.

Mer läsning

Annons