Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens F15-tjejer hoppas överraska i helgens futsal-SM

/
  • SIF:s F15-tjejer jublar efter segern i gruppspelet i Ockelbo. Nu väntar SM-slutspel i Göteborg fredag-söndag.

Sandvikens IF har något stort på gång inom tjejfotbollen.
Nu i helgen åker klubbens F15-lag till Göteborg för att spela SM-slutspel i futsal.

Annons

För två veckor sedan vann SIF:s F15-lag (spelare födda 2001 och 2002) gruppspelet i futsal som spelades i Ockelbo. Laget besegrade i tur och ordning Bollnäs med 2–1, IFK Östersund med 6–1 och Heffnersklubban från Sundsvall med 5–0. Det betyder att laget nu får spela slutspel i Göteborg.

– I vår värld är det här jättestort och jag tror aldrig att Sandviken haft något lag med så här långt fram i ett inomhus-SM, säger en av tränarna Magnus Lindmark.

Tidigt på fredagsmorgonen sätter sig F15-laget i bussen söderut och redan vid 18-tiden väntar första matchen mot Malmen Futsal club från Stockholm. Tuffast tänkbara motstånd direkt

– Ja, verkligen. Malmen är ett speciellt futsal-lag som är ihopplockat för att vinna SM, så det blir tufft direkt, säger Lindmark.

Därefter väntar Tölö från Kungsbacka och Jitex från Mölndal på lördag. De två första lagen i gruppen går till semifinal mot de två bästa från den andra gruppen.

– Det här ska bli roliga matcher. Vi ser verkligen fram emot att spela SM. Vi har någonting bra på gång med tjejfotbollen i SIF. Även SIF:s F17 spelade gruppspelet i Ockelbo men gick inte vidare och vi ska ha ett damlag i division 3 också den här säsongen, säger Magnus Lindmark.

Mer läsning

Annons