Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens IF värvar från allsvenskan

Det har varit på gång ett tag men nu finns det på papper också.

Det blir allsvensk stuk över Sandvikens IF den kommande säsongen

Annons

Jonathan Hellström har skrivit på ett ettårskontrakt med hårdsatsande SIF.

– Jag hade några andra alternativ men SIF passade mig till sist allra bäst, berättar "Jonte".

Sedan 24-åringen fick lämna Gefle IF i vintras har det spekulerats var den talangfulla vänsterspelaren skulle hamna. Efter några provspel har det sedan i början av februari handlat om division 1-laget från västra Gästrikland. Han var bland annat med på träningslägret i Turkiet för någon vecka sedan.

– Jag gillar definitivt vad jag ser här ute. Det är en målmedveten satsning med ett bra lag och ett spelsystem som borde passar mig. Helhetsbilden och närheten till Gävle gjorde också att den här lösningen är den bästa.

Trots 72 allsvenska matcher på meritlistan där han startade i tio av GIF:s matcher 2012 ser han det inte som ett nedköp eller en nertrappning.

– Nä, det är full satsning och division 1 norra ser ut att bli en riktigt rolig serie men flera lag som Sirius och AFC United som satsar riktigt hårt. Fotbollsmässigt är det riktigt bra standard och förutsättningarna här i Sandviken är också riktigt bra.

Från SIF:s sida är man förstås nöjd att lägga ett så rutinerat och stark nyförvärv till en redan riktigt stark trupp.

– Vi sa redan från början att fick vi möjligheten att signa Jonte skulle vi öppna upp för det. Men sin spetskompetens blir han oerhört värdefull för oss, säger tränaren Tony Andersson.

I GIF spelade han mest som vänsterback – men det kommer han inte att göra i SIF.

– Kanske vid något enstaka tillfälle. Vi kommer att utnyttja honom i en betydligt mer offensiv position. Men sin fina vänsterfot öppnar det också upp ett bra vapen vid fasta situationer, säger Andersson.

De skador som tidigare plågade Hellström och bland annat gjorde att han stannade på två U21-landskamper för Sverige är nu borta.

– Jag känner mig hel och fräsch och riktigt sugen på det här, säger Jonte.

SIF startar norrettan den 14 april med att borta möta BK Forward på Behrn Arena i Örebro.

Annons