Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna svårstoppad då Huge körde över Korsnäs

Nä, Korsnäs hängde inte med Huge. De hängde framför allt inte med Sanna Björk.

Björk hade lilla julafton när Huge vann med 7–0 och gick upp på samma poäng som serieledande Västerås BK 30.

Annons

Hon fick ett friläge omedelbart, men bollen touchade stolpen och missade sitt mål. I andra halvlek visade hon bättre skärpa när hon gjorde två mål och passade fram till ytterligare två.

– Sanna körde fast lite grann i första halvlek, men sedan fick hon och Lollo (Lovisa Hübinette) byta kant med varandra till den andra. Det är snabba spelare som vill utmana, men när det inte funkar får man ändra lite, säger Hugetränaren Anders Markström.

Den rockaden gav utdelning när också Hübinette satte två av målen.

Men det krävdes en tveksam straff för att Huge skulle få hål på ett vilt kämpande Korsnäs, vilket i och för sig endast var en tidsfråga.

Ordinarie Korsnäsmålvakten Josefine Löfgren drabbades av en sen skada och dalalaget fick ställa utespelaren Kristin Forslund mellan stolparna i stället.

Hon gjorde bra ifrån sig, men bottenlaget Korsnäs räckte inte till.

Huge lekte sig fram till 7–0 och gick upp på samma poäng som serieledande Västerås BK 30, som dock har en match till godo.

Det lär bli en intressant kamp dem emellan under hösten, som förmodligen inte avgörs förrän i den sista omgången, då Huge tar emot just Västerås på Kastvallen.

– Det är då det, tills dess kan vi bara koncentrera oss på att vinna varje match här och nu, säger Anders Markström, något fuktig i hårbottnen.

Mer läsning

Annons