Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Santis tungan på vågen i seriefinalen

Carlos Santis klev av planen efter 45 minuter – på grund av en överansträngning i låret.
Men innan dess hann Santis spela en avgörande roll i seriefinalen hemma mot Sandvikens AIK.
– Grymt skönt, säger ­Sjötulls spelande tränare efter 3–2-segern.

Annons

Sjötull och SAIK bjöd på en riktigt sevärd division 4-match rakt igenom på Träffens konstgräs. Inledningen stack dock ut lite extra.

Två mindre lyckade målvaktsingripanden gjorde att det stod 1–1 redan efter fem minuter. Först satte matchens lirare Zohair Tehini 1–0 för Sjötull i den andra minuten, men bara tre minuter senare hade Stefan Persson utjämnat.

Hemmalaget tog snabbt tillbaka taktpinnen och i den 18:e minuten kom det rättvisa 2–1-målet. Carlos Santis fick på en drömträff, och SAIK:s målvakt Mattias Håmås blev helt ställd av bollbanan.

– Jag brukar försöka gå fram mellan mittfält och backlinje och sedan avsluta. Jag kände direkt att jag fick på en klockren träff, och att det kunde bli nånting, säger Carlos Santis och fortsätter:

– Det var en sjuk bollbana, först såg det ut som att bollen skulle gå mot bortre stolpen men sedan gick den in i mitten på målet. Det blev svårt för målvakten.

I och med Santis fullträff hade Sjötull kopplat ett järngrepp om matchen, och 3–1-målet i den 39:e minuten kom fullt logiskt.

Reine Schröder arbetade suveränt fram bollen till Santis, som i sin tur slog ett perfekt inlägg mot Mohammed Moradi. Moradi kunde hur enkelt som helst nicka in bollen i målet.

– Det var ett riktigt fint spelmål, konstaterar Santis.

Precis före halvtidsvilan fick SAIK en gratisbiljett in i matchen igen, då Daniel Westlund tilläts reducera.

– Alltså, det här var en bra division 4-match, men samtidigt blev den onödigt spännande. Vi bjöd på båda deras mål, säger Carlos Santis.

Någon andra halvlek blev det inte för Santis. En överansträngning i baksidan på höger lår tvingade honom att följa upplösningen på matchen från sidan.

– Vi har tränat ganska hårt under de två senaste veckorna. Det var en ren försiktighetsåtgärd att kliva av. Jag är 30 år, rutinerad och har gått förbi stadiet där man pressar sig tills det brister, säger Santis med ett skratt.

SAIK hade ett par farliga skott i den andra halvleken, men i övrigt kunde Sjötull hålla undan utan problem. Tack vare trepoängaren befäste laget sin serieledning. Nu är det fyra poäng ner till SAIK på andra plats.

– Självklart innebär den här segern en kick för självförtroendet, men det är tio omgångar kvar och vi ska respektera alla motståndare och ödmjukt jobba vidare framöver, säger Carlos Santis.

SAIK-tränaren Magnus Sjöstrand:

– Med tanke på chanserna i matchen vann Sjötull rättvist. Vi gjorde en bedrövlig första halvlek. Det var för dålig rörelse och passningsspelet var obegripligt. I andra halvlek blev det lite bättre, men vi tappade bollen på mittplan för ofta så att de kunde ställa om.

Sjötull–SAIK 3–2 (3–2)

Målen: 1–0 (2) Zohair Tehini, 1–1 (5) Stefan Persson, 2–1 (18) Carlos Santis, 3–1 (39) Mohammed Moradi, 3–2 (45) Daniel Westlund.

Varningar, Sjötull: Zohair Tehini. SAIK: Andreas Smedbakken.

Hörnor: 5–5 (2–2).

Domare: Thomas Sterner, Gävle.

Publik: Cirka 150.

Mer läsning

Annons