Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongspremiär för Strömsberg Fotboll

- Det här blir säkert en mycket tuff uppgift för oss. Men samtidigt blir det också en genomkörare som vi absolut behöver.

Ja, det säger Jonas Lindström, som tillsammans med Conny Asklöf har ansvaret för träningen när det gäller Strömsberg Fotboll, som står inför sin tredje raka säsong i fotbollstvåan.

Annons

Strömsberg gör säsongspremiär i dagens bortamöte med Enköping.
Enköping vann norra svealandstvåan förra säsongen och ska den här säsongen alltså spela i fotbollsettan.
Strömsberg har ännu inte hunnit med någon träning eller match ute på fullstor plan. Medan Enköping redan spelat tre matcher utomhus. Resultaten imponerar. Seger med 7-1 mot Vallsta Syrianska, mot Västerås IK som spelar i samma serie som Strömsberg vann Enköping med 2-1. Därtill har Enköping kryssat mot Div I laget Vasalund (1-1).
- Vi har vunnit både Tidningscupen (4-0 på Sandviken i finalen), sedan vann vi också Melins Cup som spelades i Aspenhallen i Tierp. Men det var inomhus. Det blir stor skillnad att matcha utomhus. Avstånden blir stora och Enköping är ett lag som spelar snabb fotboll. Så det här blir tufft, säger Lindström än en gång.
Nu saknar också Strömsberg några viktiga kuggar i den första träningsmatchen. Bland andra är både Pontus Parling, Martin Sundström, Simon Grudéus, Robin Andersson och Tobias Skärberg av olika anledningar förhindrade att ställa upp i premiären i dag på Korsängens konstgräs i Enköping.
- Nu har vi lånat in unge målvakten Jesper Johansson från Österlövsta, eftersom både Martin och Tobias inte kan vara med. Jesper är en mycket talangfull 17 - åring, säger Jonas Lindström.
Därtill finns också ett eventuellt nyförvärv med i dagens trupp. Det är 21 - årige forwarden Mikael Mellberg.
- En ung mycket lovande forwardstalang som förra säsongen spelade med Upsala IF. En intressant kille som själv tagit kontakt och tränat med oss de senste veckorna. Men inget är klart när det gäller en eventuell övergång till oss, säger Conny Asklöf.
Strömsberg ställer upp med följande lag. Jesper Johansson - Daniel Mattsson, Simon Jonsson, Mattias Hall, Daniel Björk - Emil Roos, Tobias" Micro" Lööf, Johannes Sundbom, Daniel Käll - Marcus Hägg - Erik Ingemarsson.
Avbytare: Mikael Mellberg, Markus Sundbaum, Marcus Söderlund, Alexander Haglöf.
Strömsberg räknar med "lufta" hela truppen om 15 lirare.
SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons