Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger och nu siktar SIF uppåt i tabellen

Sandviken fick det verkligen att lossna med målskyttet i hemmamatchen mot Gamla Uppsala. Seger med 4–2 och lite andrum i tabellen. Men sett till spelet så finns det nog mer att önska. Något man håller med om i SIF-lägret:

– Vår lägsta nivå kanske har höjts något men vi är inte där vi vill vara än, säger Christopher Lundin, forward i Sandviken som även gjorde mål i matchen.

Annons

Hans mål kanske var det allra vackraste också.

Det var efter cirka 35 minuters spel då han slängde sig fram i straffområdet och språngnickade in ett inlägg fram till 2–1.

Ett vackert fotbollsmål av en som inte vill kalla sig nickspecialist.

– Nä, man gör väl inte så många mål med huvudet. Men jag får väl säga som alla forwards säger, att det var meningen, säger Christopher med ett leende på läpparna.

Den snabbe forwarden var ett ständigt hot för Uppsala i den här matchen och hade med lite mer flyt kunna gjort något mål till.

Sandviken inledde matchen ganska så piggt och när Uppsalas mittback, Jonas Lundmark var snäll och nickade in bollen i eget mål redan efter åtta minuter, trodde nog många att detta skulle bli hemmalagets match.

Men mittback Lundmark revanscherade sig snabbt och nickade tio minuter senare in kvitteringen och sedan var det bortalaget som dominerade matchbilden.

– Ja, att det står 2–2 i halvtid får vi vara väldigt tacksamma för, säger tränare Andersson som inte alls var tillfreds med sitt lags uppträdande i första halvlek:

– Vi var alldeles för passiva och förlorade alla nickdueller. Det spel vi verkligen behärskar vanligtvis, fortsätter han och i paus så ska hans stämma, enligt uppgifter, ha varit ganska hög i omklädningsrummet.

Det gav resultat. Direkt i inledningen av andra halvlek sätter Filip Johannesson 3–2 och några minuter senare bryter Shiri Dadgar ett uppspel och efter väggspel med nämnde Johannesson, kan Shiri säkert sätta 4–2.

Den chockstarten knäckte gästerna som försökte med alla medel komma närmare, utan att lyckas.

Sist Sandviken gjorde så många mål i en och samma match var i maj när man hemmaslog Sundsvall med 4–3. Skönt att det äntligen lossnade framåt, kan man tro?

– Jo, visst är det så. Det har ju pratats om att vi ska spela anfallsglad fotboll, så då är det väl bra att vi kan få bjuda den bästa division 2-publiken på det också, säger Lundin som nu vill titta uppåt i tabellen:

– En tabell ljuger ju inte men vi vet att vi kan mycket bättre och nu vill vi bara uppåt. Vi spelar för att komma så högt upp som möjligt, avslutar han.

Sandviken ligger nu på en sjätte plats i den mycket jämna tabellen.

SIF–Gamla Uppsala4–2

(2–2)

Målen: 1–0 (8) självmål, 1–1 (17) Jonas Lundmark, 2–1 (36) Christopher Lundin, 2–2 (38) Niklas Högberg, 3–2 (48) Filip Johannesson, 4–2 (56) Shiri Dadgar.

Varningar, Gamla Uppsala: Jonas Lundmark, Niklas Thor.

Hörnor: 5–9.

Domare: Jonas Bäcklund, Solna.

Publik: 520.

Så spelade SIF: Tim Markström–Andreas Sipuri, Daniel Killgren, David Svanberg, Rickard Wiklöf–Henrik Julin, Tobias Wanke (Eldar Abdulic, 82), Alexander Svanberg (Khochin Ali, 61), Shiri Dadgar (Christoffer Siemensen 67)–Filip Johannesson, Christopher Lundin.

SIF:s tre stjärnor

3: Christopher Lundin, f

2: Filip Johannesson, f

1: Shiri Dadgar, mf

Mer läsning

Annons