Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sharples kvar i SIF vårsäsongen ut

En engelsman är kontrakterad för resten av vårsäsongen medan de andra två åker tillbaka hem redan i dag.

Annons

Sandvikens IF satsning på brittiska spelare gav i alla fall frukt i att Jack Sharples har tagit en ordinarie plats.
– Vi är mycket nöjda med honom. Tom Baker och Joe Smith räckte inte riktigt till fotbollsmässigt, motiverar SIF-tränaren Tony Andersson.

Redan från början syntes det att Sharples, som kom från Hartlepool Uniteds ungdomsakademi, var den som kunde konkurrera om en plats i division 2-laget. Han har också startat i alla tre seriematcher hittills. Två som ytterback och senast på mittfältet. Ett mål har han också gjort.

– Han är ett riktigt proffs som förutom sina fotbollskunskaper även bidrar med attityd och sitt sätt att förbereda sig för matcher och träningar. Även de andra två har varit proffsiga men de platsar helt enkelt inte, säger Tony.

Nu har SIF kontrakterat Jack för resten av vårsäsongen. Men ambitionen är att förlänga det avtalet så att det gäller säsongen ut.

– Vi ska sätta oss ner med honom i juni och se vad det finns för möjligheter. Han verkar själv vara intresserad av den lösningen också. Nu kommer han att få bo ensam utan sina landsmän som åker hem igen. Vi får se hur han fixar det, säger SIF-tränaren.

I övrigt har SIF startat okej i den mycket jämna division 2-serien där alla slår alla. Förlusten senast mot Rotebro var den sämsta insatsen och det jagas revansch i helgens match på Jernvallen mot Norrtälje.

På spelarsidan har Rickard Wiklöf ont i magmuskeln igen och Alexander Svanberg går långtidsskadad.

– Richard har samma problem som höll honom borta länge förra säsongen. Han spelar inte i helgen och sedan får vi se hur det utvecklar sig. Alexander räknar vi inte med. Kan han spela de fem-sex sista matcherna i höst är det bonus, säger Andersson.

Nyförvärvet från Gefle IF Niklas Erhard-Olsson har också varit långtidsskadad. Men där går det framåt.

– Absolut. Han har tränat de sista veckorna och ser mycket intressant ut. Men han har också varit borta länge och vi kommer inte att skynda fram en comeback.

Mer läsning

Annons