Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Shit, nu är titeln inte så långt borta”

/

Hallå där... Kim Sundlöv, 24, tidigare mittfältare i Stensätra och IFK Gävle – nu mittback i Åland United som är på god väg mot finska ligatiteln för andra året i följd.

Annons

Ni besegrade Honka i lördags med 3–2 och toppar övre slutserien med fyra poängs marginal till tvåan PK-35. Hur ser du på utgångsläget med tre omgångar kvar?

– Efter segern i helgen har man börjat tänka att "shit, nu är titeln inte så långt borta". Men det kan vara farligt att tänka så. Det är inte klart än, även om vi är väldigt nära.

Vad är förklaringen till framgången?

– Vi har en ganska liten trupp, men alla spelare har spetskompetens med stark vinnarinstinkt. I lördags kom Honka tillbaka från både 1–0 och 2–1, men känslan var ändå att vi skulle göra ett mål till. Vi har många spelare som kan göra matchavgörande mål och även den här gången gjorde vi ett sent mål.

Efter fyra säsonger i Sundsvalls DFF valde du att skriva på ett ettårskontrakt med Åland United. Varför blev det så?

– Jag kände att jag ville prova något nytt, och ge mig själv chansen att fokusera mer på fotbollen. Den här säsongen har fotbollen gått först.

Och hur har du utvecklats?

– Det har varit väldigt roligt och lärorikt, och det känns som att jag har höjt min högstanivå. Jag har blivit snabbare och tänker mer fotboll nu. Det har blivit mer träning än tidigare den här säsongen och jag har spelat varje match.

Din pappa Michael blev svensk mästare med Brynäs 1993 – hur vore det att få uppleva något liknande?

– Det skulle förstås vara häftigt. Det har varit vår målsättning hela säsongen.

Mer läsning

Annons