Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF blåsta på segern

Sandvikens IF är fortfarande obesegrat i division 2 norra Svealand. Det blev 2–2 hemma mot Skiljebo SK på ett blåsigt och kallt Jernvallen. Ett resultat som kändes rättvist med tanke på hur spelet såg ut.

– Det får man väl lov att säga. Det hade väl nästan kunna slutat 5–5 med tanke på de chanser som skapades, säger tränare Tony Andersson.

Annons

Den tidiga försommarvärmen från förra helgen var bokstavligen bortblåst den här söndagen. Sandviken inledde matchen i medvind men var redan efter tre minuter i blåsväder. Målvakten Tim Markström tvingades till en fin benparad då Axel Johansson i Skiljebo avslutade från nära håll. Nämnde Axel fick dock revansch lite senare då han höll sig framme och från nära håll kunde han skjuta in ledningen.

– Vi var lite för passiva i inledningen och det straffade ju sig. Men tycker att vi kommer tillbaka och vi försöker hela tiden spela fotboll, säger Tony som i den 40:e minuten fick uppleva ett märkligt mål.

Högerbacken Jack Sharples slog in en boll mot mål och målvakten i Skiljebo missbedömde bollbanan i den kraftiga vinden och tog ett par steg bakåt. Ett par för många, för när han fångade bollen, stod han på fel sida av mållinjen och kvitteringen var ett faktum. Målskytten Sharples såg minst lika förvånad ut som målvakten.

I andra halvleks upptakt satte Skiljebo press på Sandviken och skapade ett par fina lägen där både tur och skicklighet från Markström, såg till att 1–1 stod sig. Men Sandvikens giftige anfallare Filip Johannesson var ständigt på språng och i mitten av halvleken så fick han en mycket fin passning från Andreas Sipuri och kunde springa ifrån sin bevakning och rullade in 2–1.

Firma Sipuri och Johannesson hade ett fint samarbete den här matchen.

– Ja det var roligt att se dom. Det stämde bra i dag. Synd bara att Filip inte lyckades sätta någon boll till på hans chanser, fortsätter Tony.

Sandvikens ledning höll i tio minuter. Efter en frispark för Skiljebo lyckades inte SIF-försvaret rensa undan bollen och strax utanför straffområdet fick inhopparen, Hiwa Safari en kanonträff på bollen och den seglade upp i Markströms vänstra kryss. Skiljebo tog över matchen här och vaskade fram några bra lägen.

Men det var den snabbe SIF-forwarden Johannesson som fick den bästa möjligheten. På en fin djupledsboll avslutade han med ett skott i insidan av stolpen.

Vid en seger hade Sandviken gått upp i serieledning men tränare Andersson kände sig inte ”blåst” på tre poäng:

– Vi möter ett väldigt bra fotbollslag. Dom kommer att vara med i toppen och får man en poäng mot ett sådant bra lag, får man ändå vara nöjd. Det är en väldigt jämn serie och alla poäng kommer bli viktiga i slutändan, avslutar han.

Mer läsning

Annons