Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”SIF får hoppas på något annat lag”

Sandvikens IF missade uppflyttning. Nu står hoppet till att något lag i ettan drar sig ur – och enligt uppgift har Akropolis det tungt med ekonomin.

– Men Sandviken får hoppas på något annat lag, säger Sokrates Tsiaras, vice ordförande i Akropolis.

Annons

Sandvikens IF slutade som bekant tvåa i sin division 2-serie efter Enköping.

En position som inte gav uppflyttning, men som ändå gör att visst hopp finns – för numera är det allmänbildning i Sandviken att Stockholmslaget Gröndal drog sig ur division 1 inför den senaste säsongen, och har det hänt en gång kan det hända flera.

Herrettan med sina långa resor är kanske den tuffaste serien ekonomiskt, vilket bekräftas av Vasilis Damos. Han är ordförande i Akropolis som nyligen säkrade kontraktet som nykomlingar i norrettan.

– Vi visste att det skulle vara tufft, men att det skulle vara s-å tufft... Vi blev chockade av vissa räkningar vi fick. Bidraget från förbundet är 75 000 kronor, men bara domaravgifterna kostade oss 85 000, säger Damos, som menar att förbundets ekonomiska hjälp är ett skämt.

Han menar ändå att säsongen var en framgång för den lilla Stockholmsklubben. Och ekonomiskt har man klarat sig ganska bra trots allt. Får man bara in lite pengar från sponsorer som än så länge inte hållit vad de lovat så kan Akropolis gå plus minus noll.

– Och det är inga stora pengar det handlar om. Får vi inte in dem löser vi det inom föreningen på något sätt, säger Damos, som inte förstår varifrån ryktet att de eventuellt ska dra sig ur kommer ifrån.

Vice ordföranden Sokrates Tsiaras säger att det finns andra klubbar som har större problem. Men är samtidigt medveten om att saker och ting kan förändras.

– Vi har inte jättemånga små sponsorer utan har fyra, fem stycken som betalar ganska stora pengar varje år. Om en eller två av dem försvinner kan det bli problematiskt. Men jag tror inte att någon är beredd att kasta in handduken nu, säger Tsiaras.

Akropolis slutade placeringen ovanför kvalplats nedåt – och hoppas kunna avancera nästa säsong. Men norrettan blir man inte långvarig i trots allt, om man får tro Vasilis Damos.

– Det var folk som sa till oss innan säsongen att antingen går man upp i suprettan eller så kliver man ner till tvåan. Jag fattade inte varför de sa så då, men nu förstår jag, säger Damos.

SIF verkar i alla fall få hoppas – i den mån föreningen gör det – på att något annat lag drar sig ur.

Att Hammarby TFF läggs ner är ingen hjälp eftersom de blev sist och ändå lämnar serien.

Mer läsning

Annons