Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF favorit i derbyt

SIF jagar förstaplatsen, Brynäs första segern. I kväll möts de i ett spännande derby i tvåan. – Snart kommer det att tippa över till vår fördel, säger Brynästränaren Dennis Berglund. – Vi är inne i en bra formkurva, säger SIF-tränaren John Wall.

Annons

Det är två lag som gärna vill vinna som möts på Jernvallen i Sandviken i kväll. Hemmalaget för att hänga på i toppen, Brynäs för att förbättra sitt läge i botten.

– Vi vill ta revansch för förlusten i våras (förlust 0–2) där jag tycker vi underpresterade rejält. Kan vi följa den matchplan vi lagt upp under veckan har vi en bra chans att vinna. Pressen ligger på SIF. De har inte råd att tappa poäng om de vill vinna serien, menar Brynästränaren Dennis Berglund.

– Det passar oss att vara favoriter. Vi är i en bra formkurva, kontrar SIF:s John Wall.

Båda lagen inledde seriens andra halva med att ta poäng. SIF bortaslog Syrianska IF Kerbura med 3–1 medan Brynäs spelade 2–2 hemma mot Heby trots ledning med både 1–0 och 2–1.

Brynäs väntar fortfarande på första segern. Sju oavgjorda och fem förluster är facit så här långt.

– På de sex senaste har vi fem oavgjorda där vi tagit ledningen i alla fem. Snart kommer det att tippa över till vår fördel, menar Dennis Berglund som dock tvingas undvara backarna Zoahair Tehini och Martin Lundberg som är avstängda.

In i truppen kommer i stället Boris Jordan, tillbaka efter avstängning och Ola Jonsson.

Även i SIF möbleras det om i laget trots 3–1-segern borta mot Syrianska. Inte bara för att Anders Stenström är avstängd.

– Jag ser varje match som unik, förklarar John Wall som hoppas på mycket publik på Jernvallen i kväll.

Mer läsning

Annons