Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF förlorade sista matchen – slutade femma i serien

Det blev förlust för seriens bästa hemmalag när det bästa bortalaget och tillika seriesegrarna, IK Frej, gästade Jernvallen för säsongens sista seriematch.
1–3 slutade matchen och det blev till slut en femte plats i tabellen för Sandvikens IF.

Annons

– Det är väl en okej placering men inte mer. Det känns som vi har kapacitet att hamna högre, men samtidigt så har vi fått dom poäng vi har förtjänat, säger tränare Tony Andersson.

IK Frej fick före matchen en blomsterbukett av Sandviken för sin serieseger och sju minuter senare fick man även straff, då hemmalagets Christoffer Siemensen stod på mållinjen och med sin ena hand räddade ett givet mål för gästerna. Christoffer fick rött kort direkt och straffen satte Frej utan problem.

Uppförsbacke direkt alltså men Sandviken visade att man ville ge seriesegrarna en match och vaskade fram lägen på lägen. Kvitteringen var ett vackert mål. Högerbacken Eldar Abdulic slog en perfekt avvägd frispark som David Svanberg nickpassade vidare till Shiri Dadgar som placerade in 1–1. Man hade sedan flera bra lägen till ledningsmål men avsluten var lite för tama.

I andra halvlek tog bortalaget över mer och mer och det började märkas att Sandviken var en man mindre på plan. Frej kunde utan att förta sig gå ifrån till en säker seger.

– Frej är ett bra lag och det visar väl tabellen om inte annat. Men vi står upp bra i dag ändå och visar att vi är nog så bra som dom, säger Tony.

Efter 22 matcher hamnar alltså Sandviken på en femteplats. Man blir bästa hemmalag i serien och för andra året i rad vinner man publikligan, med ett snitt på 481 åskådare per match.

Vad behövs för att nå högre och kanske gå upp?

– Framförallt så är det väl det att vi måste kunna spela lika bra borta som vi gör hemma. Vi har alldeles för låg lägstanivå på bortamatcherna. Det gäller att vi hittar nyckeln till det, säger Tony.

Och kanske något nyförvärv?

– Så är det ju också. Vi har en bra bredd på truppen men kanske saknar den där spetskvalitén, säger Tony och meddelar att krokar redan finns ute.

På onsdag spelar SIF DM-final mot Sjötull, en match som också fungerar som kval till Svenska Cupen. Och på lördag bjuder man in spelare från både distriktet och utifrån för en testmatch. Kanske finns något hett nyförvärv med då.

SIF–IK Frej 1–3 (1–1)

Målen: 0–1 (8) Dennis Hörtin (straff), 1–1 (32) Shiri Dadgar, 1–2 (51) Simon Eriksson, 1–3 (67) Petter Andersson.

Utvisning, SIF: Christoffer Siemensen (7).

Hörnor: 1–6

Domare: Johan Kjellin, Sundbyberg

Publik: 357

Så spelade SIF: Tim Markström – Eldar Abdulic , David Svanberg, Sereya Mobaraki, Andreas Sipuri – Tobias Wanke, Christoffer Siemensen, Henrik Juhlin (Rickard Wiklöf 70) – Shiri Dadgar (Nermin Celjo 81), Khochin Ali (Daniel Killgren 53), Filip Johannesson.

SIF:s tre stjärnor

3: Filip Johannesson, f

2: Andreas Sipuri, b

1: David Svanberg, b

Mer läsning

Annons