Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF knep en poäng – trots två utvisningar

Mötet mellan Sandviken och Enköping på Jernvallen, slutade 1–1 och med tanke på hur matchen utvecklade sig, bör hemmalaget känna sig nöjda med en poäng.

Man fick nämligen avsluta matchen med två (!) man mindre. Något som rörde upp känslorna i hemmalägret.

– Det är bedrövligt hur låg nivå domaren håller, suckar SIF-tränaren Tony Andersson efter matchen.

Annons

Situationerna som ledde fram till utvisningarna skedde i andra halvlek och i den första där Tobias Wanke drar på sig sitt andra gula kort, ser det ut som om Tobias tar bollen med handen och därmed får han sitt andra kort.

Med fem minuter kvar så går Henrik Juhlin in i ett försök att stöta in bollen i mål men träffar målvakten olyckligt.

Domare Eriksson menar att det var allt för våldsam satsning av Juhlin och delar ut Juhlins andra gula och således utvisning. Tony Andersson är inte överens med domaren om det utfallet:

– Det är en 50-50 situation som händer i varje match. Tycker inte alls det är speciellt farligt spel av Henrik. Men tyvärr så är en målvakt fridlyst i fotboll, som det verkar, säger han och fortsätter:

– Men det är ju inte bara den situationen. Han har många konstiga bedömningar i dag och det ska sägas att det var åt båda håll.

Fram till den första utvisningen så kändes det ändå som Sandviken hade ganska bra koll på händelserna och man tog rättvist ledningen i mitten av första halvlek. Henrik Juhlin var sist på bollen i en tilltrasslad situation.

Strax efter målet så skapar dock Enköping ett par vassa lägen och som så många gånger förr den här säsongen så verkar Sandviken bli stressad av att få ledning, i stället för att spela ut.

Men så kommer ett par olycksaliga minuter i andra halvlek som ändrar matchen. Först Tobias Wankes utvisning i den 59:e minuten.

Tio minuter senare tvingas Alexander Svanberg kliva av efter att ha fått en boll i tinningen och med hans historia av hjärnskakningar, såg det otäckt ut ett tag.

Men rapporterna säger att det var en säkerhetsåtgärd.

Så i den 78:e minuten kommer kvitteringen och det är ett vackert välplacerat skott utifrån som överlistar den annars utmärkte Tim Markström.

När sedan Henrik Juhlin utvisades med cirka tio minuter kvar, var det bara att slå vakt om 1–1 för SIF. Något man alltså lyckades med och Tony är i alla fall nöjd med poängen och moralen i laget.

– Det är skönt att se grabbarna slita som dom gör, avslutar han.

Mer läsning

Annons