Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF-talangen får jättechans hos Premier League-lag

/
  • York Rafael har åkt till London för att provträna med Premier League-laget Watford i London. Den 16-åriga SIF-talangen ska visa upp sig under 12 dagar.

På tisdagen landade York Rafael i London.
Det 16-åriga jättelöftet som har kontrakt med Sandvikens IF ska provträna med Premier League-klubben Watford.
– Han kommer att träna med A-laget och att Watford vill ha honom kvar i 12 dagar visar att dom tar det här väldigt seriöst, säger Rafaels agent Michael Kallbäck.

Annons

Helt klart är det väldigt många som har ögonen på löftet som spelar med SIF men bor och går i skolan i Gävle. Det är bara att titta på honom när han spelar fotboll för att förstå varför han är ett jagat byte.

– Ett jättelöfte som dessutom är i rätt ålder och har alla möjligheter att utvecklas till något väldigt bra. Vi får många förfrågningar, säger Kallbäck.

Nu är det alltså Pozzo-organisationen som kommit så långt att man plockar över York till England. Giampaolo Pozzo äger Watford men också La Liga-laget Grenada och Serie A-klubben Udinese. Det är agenten Patrik Mörk, som sedan tidigare har ett väldigt bra samarbete med Pozzo, som har hjälpt till med den här lösningen.

Det kan innebära att samtliga tre klubbar kan vara aktuella för svensken. Mörk har tidigare varit med och placerat bland annat Asamoah Gyan, Sulley Muntari, Mathias Ranégie och Henok Goitom till klubbar som ägs av Pozzo.

York har nu dessutom alla möjligheter att imponera på de som bestämmer. I nästan två veckor kommer han att vara med Watford.

– I och med att det är landslagsuppehåll kommer han att få träna med A-laget och säkert spela någon match med reserverna kanske. Det är i alla fall en riktigt bra chans, säger Kallbäck.

Han har kontrakt med Sandvikens IF som i helgen förlorade chansen att ta sig upp i division 1. Vad det innebär för York är för tidigt att säga.

– Först och främst är det jättetrist att Sandviken inte når ettan. Det finns både spelare och organisation för det. Rafael har kontrakt och det ska man respektera. Men vi får se vad som händer till nästa säsong. Han är ung och går i skolan också, säger agenten.

SIF-talangen har gjort flera framträdanden för de svenska ungdomslandslagen. Men nu har också Rwanda uppmärksammat hans stora talang och har bjudit in honom för att träna och bekanta sig med nationens A-landslag då han har dubbla pass.

– Han har ju den bakgrunden och ska givetvis ta den chansen. Men han har på intet sätt bestämt sig för att spela med Rwanda. Våra förhoppningar är att han ska spela för Sverige i fortsättningen också, avslutar Kallbäck.

Annons