Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF tappade segern

Sandvikens IF var sekunder från att vinna sin första träningsmatch. Tränaren Tony Andersson gjorde ändå tummen upp efter 2–2 (1–1) mot Carlstad United.

– Vi luftade hela truppen och visade upp en skön energi, säger han.

Annons

Ett tre dagar långt träningsläger i Kristinehamn avslutades med säsongens första träningsmatch – inne i Environiq Arena mot division 2-laget Carlstad United.

SIF-tränaren Tony Andersson valde att byta ut samtliga spelare efter den första halvleken, med undantag för målvakten Tim Markström som spelade hela matchen.

– Vi hade kommit överens om det på förhand, att alla skulle få spela 45 minuter, säger Tony.

Båda halvlekarna blev oavgjorda, men SIF var snubblande nära att ta hand om segern.

I den 70:e minuten rullade Filip Johannesson iskallt in 2–1 på ett friläge och därefter var SIF nära ytterligare en fullträff vid ett flertal tillfällen.

Men matchens sista mål gjordes av Carlstad.

– Målet kom i 95:e minuten. Vi hade precis bränt ett kanonläge att göra 3–1. De kontrade och efter en närkamp med Robin Krantz, där domaren mycket väl kunde ha blåst frispark för oss, blev deras anfallare fri. Det var ett olyckligt baklängesmål, konstaterar Tony Andersson, som trots det snöpliga slutet var belåten med första träningsmatchen.

– Vi rullade boll efter marken och skapade många målchanser. Och samtliga nyförvärv visade att de håller klassen för division 1-spel.

Matchens prestation stod Jesper Karlsson för. I den 39:e minuten drog han till på halvvolley från distans och bollen letade sig upp i krysset.

– Det var ett stenhårt skott, och oavsett nivå har jag inte sett många mål live som varit vackrare. Det är få förunnat att lyckas göra ett sånt mål, säger Tony Andersson.

Mer läsning

Annons