Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF värvar två amerikaner

Sandvikens IF förstärker offensiven med två nyförvärv. Nermin Crnkic och Andrew Stadler ska ge klubben ytterligare skjuts i deras jakt på uppflyttning.
– Vi agerade snabbt och skrev kontrakt med dem före andra klubbar, säger Sandvikens IF:s tränare Tony Andersson.

Annons

Tidigare i sommar har amerikanerna tränat med Gefle, Sundsvall och Brage. Men när inte någon av de klubbarna nappade kunde Sandvikens IF istället erbjuda spelarna kontrakt. Tack vare bra scouting från klubbens organisation blev det klart att Nermin Crnkic och Andrew Stadler kommer att spela i Sandvikens IF säsongen ut.

– Jag hade inte sett dem spela innan, men med den feedbacken vi fick ansåg vi att vi hade tillräckligt på fötterna för att värva dem.

– Och nu när jag har sett dem träna med oss så ser de väldigt intressanta ut och håller definitivt på den här nivån, säger Tony Andersson.

Nermin Crnkic beskrivs som teknisk, snabb och potentiellt en blivande publikfavorit. Klubben hoppas också på att han ska kunna hitta målet från sin ytterposition.

Sandvikens IF spelar med ett 4–4–3 system och Andrew Stadler kommer att passa bra in i spelsystemet, anser Tony Andersson.

– Andrew kan spela centralt på mitten och i anfallet. Han är inte lika snabb som Nermin, men hans första steg är riktigt vasst. Dessutom är han mycket målfarlig och tänker mycket fotboll.

Amerikanska fotbollspelare förefaller vara heta på marknaden i Gästrikland.

Förra veckan värvade IFK Gävle också tre spelare från USA. Tony Andersson tror att det är en ren tillfällighet.

– Jag sätter ingen större vikt vid nationalitet. Det funkar så nuförtiden och jag får varje dag massor av mail från kubbar och agenter som har spelare som vill provspela för oss.

– Om vi ville hade vi kunnat ha tio spelare på prov varje dag.

Amerikanerna kommer att få chansen att imponera redan i morgondagens träningsmatch. Men viktigare uppgifter väntar för Sandvikens IF.

Nästa helg börjar serien igen och laget har sikte på att vara med i toppen ända till slutet.

De två nyförvärven ger extra konkurrens i laget och ytterligare nyförvärv är inte heller uteslutet.

– Just nu är vi tillfreds med truppen. Men transferfönstret är öppet till sista augusti och om något intressant dyker upp så kan vi fortsätta att värva, säger Tony Andersson.

Mer läsning

Annons