Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista bollen fångad i G/Hammarby

Gestrike/Hammarby IF drar sig ur division 3 med omedelbar verkan. Orsaken är att ekonomin inte räcker till. – Ska klubben överleva ser vi ingen annan utväg, säger klubbens ordförande Anders Andersson. Den stora vinnaren: Valbo.

Annons

Måndagskvällens bortamatch mot Delsbo blev den sista för Gestrike/Hammarby i division 3 södra Norrland. I går kväll informerades spelartruppen, i dag tar styrelsen det slutgiltiga beslutet – att hoppa av trean.

– Det känns inget vidare men för att rädda den lilla ungdomsverksamhet vi har och för att klubben överhuvudtaget ska överleva ser vi tyvärr ingen annan utväg, säger ordförande Anders Andersson.

Att Gestrike/Hammarby haft ett jobbigt år sportsligt och kämpar i botten av serien har ingenting med beslutet att göra.

Föreningen har under flera år brottats med en ansträngd ekonomi och Anders Andersson berättar att man i styrelsen redan i våras, inför säsongen, diskuterade att eventuellt dra tillbaka A-lagets medverkan.

– De flesta i styrelsen tyckte då att vi skulle kämpa på men nu har vi kommit till ett skede då det inte går längre. Våra inkomstkällor har minskat avsevärt de senaste åren samtidigt som kostnaderna har ökat, säger han.

Bingolottoförsäljning, bilbingo, kommunens föreningsbidrag och sponsorer. På alla områden har klubbens intäkter blivit mindre.

Hösten 2007 friställdes kanslisten och vaktmästaren och den dåvarande tränarens kontrakt sades upp i förtid, men åtgärderna har inte räckt till för att få ordning på ekonomin.

För det kostar att spela i division 3.

– Vi har många spelare utifrån så det blir en del spelarresor. Varje hemmamatch går mer eller mindre med förlust när det nästan inte kommer någon publik, säger Anders Andersson.

Att lägga ned A-laget tror Anders Andersson kommer att räcka för att rädda resten av klubben. Det trots att man tvingas betala en straffavgift till Svenska fotbollförbundet.

– Men det är en liten summa sett i en större skala.

Tränaren Jonas Liw har inte hunnit smälta beskedet.

– Det kommer väldigt plötsligt och känns både konstigt och annorlunda men jag antar att de tänker på föreningens överlevnad.

Spelartruppen informerades på tisdagskvällen och många var besvikna och ledsna.

– Det är många duktiga fotbollsspelare så jag tror inte de kommer att få några problem att hitta nya klubbar, menar tränaren Jonas Liw.

Att laget drar sig ur serien betyder att tabellen i division 3 räknas om. Gestrike/Hammarbys samtliga matcher stryks och räknas bort. Valbo, som var enda lag att ta stryk av Hammarby under våren, blir den stora vinnaren och avancerar uppåt i tabellen.

 

Annons