Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självförtroendet på topp i Skutskär

När Brynäs och Skutskär inleder jakten på en division 3-plats i eftermiddag är det med helt olika förutsättningar.
Brynäs har haft en bedrövlig höst, rasat i tabellen och det hela slutade på en kvalplats. Skutskär har däremot en positiv trend och har inte förlorat en match sedan den 29 juni.

Annons

– Vi har elva raka segrar sedan höstsäsongen drog igång och ett fantastiskt go i laget. Nu ska det bli väldigt roligt att få kvalspela och starta med ett derby mot Brynäs, säger tränaren Johnny Andersson.

När Skutskär inledde seriespelet i våras var det med lite röriga förutsättningar. Jonas Magnusson skulle både vara ny tränare efter Jörgen Öbrink och samtidigt spela själv. Det gick inte så bra och starten var tveksam.

– Vi gjorde en ändring där när Jonas bara kunde koncentrera sig på att spela och jag blev huvudtränare, säger Johnny.

Det har fått till effekt att Magnusson öser in mål och vann skytteligan i hela fyran på 27 fullträffar – 12 bättre än tvåan...

– Han gör det riktigt bra och är ett vasst vapen. Men samtidigt är vi ett gäng där alla drar åt samma håll och vi har roligt. Det är det som gett resultat på planen,

Så efter 0–1 mot Hedesunda den 29 juni är Skutskär ett vinnande lag och har spöat samtliga sina motståndare i fyran under hösten. Laget är fullpumpat med självförtroende efter elva raka segrar.

– Vi vet vad vi kan och tror att det är fullt möjligt att störa Brynäs trots att dom kommer från trean och säkert har ett högre tempo i kroppen. Men allting kommer ju inte att avgöras den här första matchen utan sedan har vi två hemmamatcher i kvalet. Men poäng skulle vara en bra start, säger Andersson.

Att tagga till i ett derbykval är inte så svårt. För Jonas Magnusson, Viktor Lundberg och Oskar Uhlén är det dessutom lite extra då alla tre tidigare har spelat i Brynäs.

För Brynäs har alltså hösten varit jobbig och det hela slutade i kvalserien. Tränaren Conny Asklöf fick sluta och nu ska Anders ”Dojan” Nilsson leda laget i de här tre kvalmatcherna.

– Vi har haft en bra träningsvecka och jag hoppas vi kan prestera här i kvalet. Vi vet att Skutskär har vunnit allt den här hösten och har ett bra självförtroende. Men jag tror vi kan utnyttja det högre tempot som ändå finns i trean, säger ”Dojan”.

Några spelare är tillbaka efter skador och annat vilket gör att det ser ganska ljust ut.

– Vi har dessutom flera duktiga juniorer att kasta in och där är jag inte orolig, avslutar Brynästränaren.

Vansbro och Ljusne är de andra lagen i kvalserien som möts i dag.

Så spelas kvalet till trean

Lördag 2 okt: Brynäs–Skutskär, Vansbro–Ljusne (bägge 14).

Lördag 9 okt: Ljusne–Brynäs, Skutskär–Vansbro (bägge 14).

Lördag 16 okt: Brynäs–Vansbro, Skutskär–Ljusne (bägge 14).

4 Kvalets gruppvinnare spelar i division 3 nästa säsong.

Mer läsning

Annons