Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjötull räddat – och tränaren stannar kvar

Spelarna lyckades övertala Carlos Santis att fortsätta som tränare.
Och tack vare ekonomisk hjälp från sponsorer är Sjötulls BK redo för spel i division 3.
– Läget var akut, men nu är jag jätteglad, säger klubbens starke man Magnus Bäck, som dock avgår som ordförande.

Annons

Tidigare i veckan skrev Sporten om Carlos Santis avhopp som spelande tränare i Sjötulls BK. ”Jag ser inte hur man ska klara av det rent ekonomiskt. Det finns ingen organisation i klubben, och så har det varit länge”, sa Santis bland annat.

Men bara ett par dagar senare blev situationen en helt annan. Efter ett extrainsatt möte kunde Magnus Bäck glädjande konstatera att föreningen lever vidare.

– Vi har rätat ut de frågetecken som fanns. Våra sponsorer räddar oss ekonomiskt, så att vi kan fortsätta att bedriva verksamheten. Nu tittar vi framåt, säger Magnus Bäck.

Dessutom blir Carlos Santis föreningen trogen – tack vare spelarna.

Lagets 27-årige forward Mohammed Moradi, som sköt upp Sjötull i division 3 tidigt i höstas, kallar hela händelseförloppet för ett ”drama”.

– Det har varit väldigt oroligt sedan Carlos i slutet på förra veckan berättade att han skulle sluta som tränare. Utan Carlos skulle alla i laget sluta, och det ringde jag och förklarade för honom. Då skulle Sjötull inte heller ha något lag längre. Vi lyckades övertala Carlos, säger Mohammed och fortsätter:

– Jag var faktiskt nära att bli klar för en annan klubb som jag provtränade med. Men sedan fick vi veta att klubben blev räddad och nu kommer alla spelare att fortsätta i Sjötull, det är som vanligt igen. Och det känns väldigt bra.

Carlos Santis är lite av en förebild för Mohammed Moradi.

– Vi växte upp i Sätra samtidigt och jag har alltid sett upp till honom. Carlos betyder jävligt mycket för oss spelare, det är han som gjort Sjötull och sett till att vi spelar så pass fin fotboll.

Carlos menade tidigare i veckan att det inte fanns någon återvändo, men allt det där är alltså historia nu.

– När det gäller det ekonomiska fanns det tydligen lösningar. Med knappa resurser kommer det att gå att spela.

– Men spelarnas ord är förstås en jättestor faktor, det är tack vare dom jag valde att komma tillbaka. De ansträngde sig verkligen för att jag skulle tänka om. Jag insåg hur mycket jag betyder för grabbarna och hur mycket de betyder för mig, säger Carlos.

• Kommer du att vara spelande tränare eller enbart tränare?

– Det får vi se när säsongen börjar.

Mohammed Moradi:

– Jag ser gärna att Carlos fortsätter som spelande tränare. Han tillför mycket, framför allt på fasta situationer. På träningarna sätter han åtta av tio frisparkar.

Inom kort kommer en ny styrelse att presenteras i Sjötulls BK.

– Jag skulle tro att det blir mellan fem och sju personer i styrelsen. Vi kommer bland annat att tillsätta en ny ordförande efter mig. Jag kommer enbart att sköta sponsorbiten framöver, berättar en märkbart lättad Magnus Bäck.

På spelarfronten kan det bli ytterligare några nyförvärv.

– Vi måste ha in fler spelare i laget, det är ingen hemlighet. Men det är långt kvar till säsongen börjar. Vi kommer att jobba på det, säger Carlos Santis.

Mer läsning

Annons