Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skott kommer – men det blir ju inga mål

Regn. 0–0. Jahapp, så var det midsommar igen.
Men efter fyra raka kryss är det inte enstaka poäng Sandvikens IF behöver.
En målskytt däremot...
– Det vore inte fel, gärna med smala vader, säger lagkaptenen Rickard Wiklöf.

Annons

Mannen med den gracila vadmuskulaturen är brorsan Mattias. Men Mattias Wiklöf, just nu i Brage, blir förmodligen kvar om klubben bara lyckas skaka fram ett jobb.

Så SIF måste leta på annat håll när serien tar uppehåll under juli månad.

– Vi har lite krokar ute, säger Tony Jennevret i sportkommittén, och medger att man letar en offensiv kraft.

– Det kan vara en spelare som sitter med ett utgående kontrakt som inte får speltid, som vi kan köpa loss, säger Jennevret.

Nånting måste SIF-ledningen i alla fall hitta på. 0–0 mot Gamla Upsala var fjärde kryssmatchen i rad och vill man vara snäll kan man i alla fall säga att defensiven ser stark ut. Vill man säga något snällt om det offensiva spelet är det nog bäst att hålla tyst.

Gamla Upsala hade åtminstone lika impotent anfallsspel som Sandviken och 0–0 var därför fullständigt logiskt. Men det är inget resultat som tar SIF uppåt i tabellen.

Rickard Wiklöf är den spelare som nu varit längst i klubben. Han har varit med om nedflyttning tidigare, men är övertygad om att årets upplaga ska slippa den nesan.

– Det året hade vi ingenting att komma med. Nu känns det ändå som att vi är lite på g, att det finns en ljusning. Defensivt har vi lyckats styra upp det och det känns skönt att ha det att falla tillbaka på.

– Ja, vi har chanser i alla fall, men vi sätter inte dit dom. Vi behöver alldeles för många chanser innan det blir mål.

Laget har två möjligheter kvar till säsongens andra trepoängare innan uppehållet, eftersom man möter Västerås IK två gånger om innan dess, borta på onsdag och hemma nästa måndag.

– Och Västerås brukar vi ha lätt för, säger Rickard Wiklöf hoppfullt.

Mer läsning

Annons