Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräll av Tierps fotbollstjejer i damtvåan

Tierps tränare Janne "Korpen" Pettersson var jublande glad efter måndagens möte med storfavoriterna Danmark/Sirius hemma på Vegavallen.

– Jag vill ge hela laget hur många stjärnor som helst. Tjejerna gör en jätteinsats. Jag hade varit mycket glad åt en poäng och nu vinner vi med 2–0.

Annons

Nu fick också Tierpstjejerna den publik dom är värda. Närmare 300 såg deras storstilade insats.

Gästerna kom till matchen med sex raka segrar och hela 31–2 i målskillnad. Naturligtvis var de också jättefavoriter till en seger mot Tierp.

– Vi visste att Tierp var bra och att dom var farliga på fasta situationer. Men vi fick heller aldrig igång vårt spel, sa gästernas tränare Gunnar Kjällsten direkt efter matchen.

Han betonade också att det INTE var fråga om någon underskattning inför matchen.

Sammantaget så var det också så, att visst hade gästerna mest boll. Men Tierps taktik att hela tiden ligga nära sina motståndare var klart och tydligt iriterande för gästerna. Det var nog bara frågan om hemmatjejerna skulle orka hela matchen. Men här gav spelarna själva lugnande besked vid pausvilan.

– Jo, jag frågade tjejerna vid halvtidsvilan hur det stod till med orken. Men svaret blev att det inte alls var någon fara. Och det visade tjejerna med all tydlighet ända fram till slutsignalen, sa en mycket nöjd hemmatränare.

Det "team USA" visat i tidigare matcher fick den stora publiken också se i den här matchen.

Norma Mendez slog frisparken från vänsterposition, som Sanna Öhlund så snyggt nickade in i gästernas vänstra kryss. Det hade då gått 20 minuter av första halvlek.

Med nio minuter kvar till slutsignalen blev det 2–0 efter en helren "USA-grej". Norma Mendez slog en en vänsterhörna som Ashley Salaz satte in i nättaket.

Visst hade gästerna en hel del boll, men dom kom aldrig riktigt loss från hemmatjejernas enträgna uppvaktning.

När dom kom loss någon gång, så fanns kanske seriens bästa målvakt, Emelie Almesjö, på sin vakt mellan stolparna.

Emelie gjorde ett par svettiga räddningar och ska ha extra beröm även hon.

Gästernas försvarsspel har ju varit deras adelsmärke under de sex första spelomgångarna. Nu måste vi framhålla hemmalagets försvarslirare, som faktiskt överglänste sina gäster.

Sammantaget en storstilad insats av Tierp, som genom segern går upp i rygg på storfavoriterna. Fortsätter Tierp så här så kanske det inte blir raka spåret upp i damettan för Danmark/Sirius.

Tierp möter närmast tabelljumbon BP på bortaplan kommande söndag.

TIERP–DANMARK 2–0 (1–0)

Målen: 1–0 (20) Sanna Öhlund, 2–0 (81) Ashley Salaz.

Publik: 204

Tierps stjärnor:

3: Emelie Almesjö mv

2: Julia Bruxås fw

1: Amanda Bruxås mf

 

Mer läsning

Annons