Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskär saktade ner när segern grundmuhrats

Fotboll bygger på motivation och respekt för motståndarens bollkunskaper. De grundstenarna tappade Skutskär en hel del av i den första halvleken i segermatchen mot Överhärde som till slut stannade vid siffrorna 5–2. – Det gick lite för lätt i början efter två snabba mål och vi slog omedvetet av på takten, menade hemmalagets tränare Jörgen Öbrink.

Annons

Christian Muhr startade med att bli nerdragen varefter Robert Larsson säkert satte straffen i mål. Muhr fortsatte med att nicka in ett fint inlägg och vägen mot storseger mot bottenlaget Överhärde låg bred och fin framför de grönvitas fötter redan efter 8 minuter. Sen slarvade hela laget med att stänga den här matchen vilket föranledde enbart en 3–2 ledning i halvlek och uppfattningen ”sämsta halvleken på länge” hördes från läktarplats.

Andra halvleken drog igång i ett betydligt bättre tempo och hemmalaget tog sig verkligen i kragen. Med en snabb och trevlig fotboll säkrade man matchen via skyttekungen Muhrs styrka att bryta sig loss i straffområdet och skicka in bollen hårt och bestämt i burgavel till 4–2 ledning. Sen fortsatte Muhr, denne evige ”poängplockare” att snyggt via helvolley passa till Tomas Gunnarsson som kunde fastställa slutresultatet till 5–2.

Skutskär spelar stundtals en fotboll som skulle kunna leda till högre tabellhöjder men ändock inte.

– Vi är för ojämna ibland. Vi måste ha en högre lägsta nivå för att klara Sandvikslagen och Hille men vi nöter på med en bred och fin trupp som bådar gott för nästa säsong. Målsättningen i år är topp tre, konstaterade tränare Öbrink i Skutskär.

Kul är att se Överhärdes två bröder Schröder som fortfarande är som ”sprattelgubbar” med spring i benen. Dom betyder en hel del för klubben och balanserar med sin ålder upp ett Överhärde som trots det verkar få lämna div 4 i år. Nämnas skall också att målvakten Erik Segerqvist gjorde en gedigen insats mellan stolparna med bland annat en straffräddning och ett flertal svettiga räddningar.

Mer läsning

Annons