Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskär tog fjärde raka – straffade Kungsgården

Fjärde raka vinsten för Skutskär, tredje raka förlusten för Kungsgården.

Det blev facit efter ”lilla” seriefinalen lagen emellan efter hemmalagets 2–1-seger över årets uppstickare i serien.

Är Kungsgårdens segertåg slut nu?

– Nej, vi har mött seriens tre bästa lag så det kanske inte är så konstigt, menade Kungsgårdens tränare Anders Rinnström.

Annons

När två av seriens topplag möts ska det vara tufft och ovisst och visst blev det så. Slutet kan ingen klaga på, åtminstone inte för dom som höll på hemmalaget.

Annars började den här matchen med ett rejält övertag i bollinnehav för gästerna och deras långa anfallsspelare mötte hemmalagets betydligt kortare försvar men som det skulle visa sig höll emot riktigt bra. Stefan Gunnarsson i mittförvaret var lysande, Peter ”Jacken” Jacobsson kompletterade bra men chanserna kom att bli Kungsgårdens. Först ett hårt skott i utsidan av stolpen av Johan Muhrén, sen ribbskott av Johan Naenfeldt och Hockman i hemmamålet fick jobba.

Så stack Skutskär upp i ett av sina få anfall i den 38:e minuten och det med ett mycket vackert samspel mellan vindsnabbe Jimmy Jansson och målskytten Viktor Lundberg. Lundberg rundade enkelt Setterholm i målet och ledningsmålet var kanske lite överraskande i det läget.

Andra halvlek blev jämn och föga välspelad. Ett stundtals riktigt dåligt passningsspel från båda sidor visades upp samtidigt som Kungsgårdens tryck minskade rejält. På en av bortalagets frisparkar cirka 15 meter från mål stegade Johan Muhrén fram och visade sitt prickskytte genom att tryckta dit bollen snyggt intill Hockmans vänstra stolprot och kvitteringen kändes helt rättvist i det läget sett över matchen.

– Tyckte vi fick grepp om dom då men så kommer ju slutet, ett vidrigt sådant. Straffen ser väl ingen annan än Ramstad men vi kommer tillbaka, serien är lång, menade en besviken tränare Rinnström.

Straffen såg lite svårbedömnd ut från sidan. Jonas Magnusson lyckades komma förbi försvarslinjen efter en hög boll och slog från hörnflaggan in bollen till Viktor Lundberg som på mållinjen inte fick in bollen men något hände tydligen där. Straff och upprörda känslor så klart hos gästerna.

Robert Larsson, säker straffexekutor stegade fram och satt bollen säkert i ”fel” hörn och två minuter före slutet fick Skutskär sina tre poäng.

– Straffen satt bra, man tittar i ena hörnet och slår den i det andra. Jag har gjort det förut, ett patenterade knep, konstaterade matchvinnaren.

Jörgen Öbrink, hemmatränaren bara log och konstaterade att nu var det fjärde matchen i rad som Skutskär fixade segern i slutminuterna.

– Säger som jag tidigare sagt, en mycket viktig ingrediens i det här spelet är tre poäng.

Sant som det är sagt, den här serien spetsade till sig och vi har en rysare i höst att se framemot.

1–0 (38) Viktor Lundberg, 1–1 ( 73) Johan Muhrén, 2–1 (88) Robert Larsson (straff).

2–3.

2–9.

Lars Ramstad, Hofors.

60.

Matchens tre stjärnor

3: Stefan Gunnarsson, b, Skutskär

2: Johan Naenfeldt, b, Kungsgården

1: Jimmy Jansson, mf, Skutskär

Mer läsning

Annons