Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen petas i SIF:s premiär

Premiär för Sandvikens IF – utan fjolårets skyttekung Björn Berglund.

I stället spelar Emil Wigren på topp som ensam anfallare.

Och längst bak bildar två nykomlingar mittlås mot Forward.

Annons

I fjol hette SIF:s mittbackar allt som oftast Sereya Mobaraki och David Svanberg. Svanberg har haft en inflammation i armbågen och är inte i matchdugligt skick ännu, medan Mobaraki fått ge sig i den allt hårdare konkurrensen.

– De som spelar har sett hetast ut, säger tränaren Tony Andersson, som alltså också väljer Emil Wigren före fjolårets skyttekung Björn Berglund (16 mål).

– Emil har gjort sex mål på försäsongen, Björn ett. Så det var ingen svår uttagning.

David Simbo, ny från Boden, och Oliver Ekroth, ny från Oskarshamn, har bara en träningsmatch tillsammans. Något som inte hindrar dem från att vara premiärvalet som mittbackar.

– Jag kan inte säga att jag är överraskad, det har gått bra för mig och jag trodde på en bra chans, säger Oliver Ekroth.

20-åringen gick fotbollsgymnasiet i Växjö och spelade med Östers tipselitlag innan han återvände till hemstaden Oskarshamn förra året.

Ekroth blev snabbt en viktig spelare i division 2-laget, men ville ha nya utmaningar, högre upp i seriesystemet. Efter provspel i Sandviken erbjöds han kontrakt, men i division 1 norra är det mesta nytt.

– Jag vet ju ingenting om den här serien, de enda lag jag mött är de vi spelat mot på försäsongen. Men konstgräs är jag van vid, för det har vi i Oskarshamn också.

Norrettan är fotbolls-Sveriges mest konstgrästäta serie, och gräsmatcherna försvinnande få.

SIF mötte Forward även i fjolårets premiär, då som nu på Behrn Arenas konstgräsmatta – en match som slutade 3–2 till Örebrolaget då Sandviken fick tränare Andersson utvisad efter tolv minuter och högerbacken Jonas Österberg utvisad efter 25.

Forward blev till slut tvåa i serien, men föll i kvalet till superettan mot Falkenberg.

Spelarna som SIF-försvaret framför allt måste se upp med är offensiva spjutspetsarna Kristoffer Näfver och Stellan Carlsson.

Mer läsning

Annons