Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkade IFK-stjärnan: ”Det är på dagisnivå”

Dålig attityd och alkoholpåverkad dag innan match är, enligt uppgifter till Sporten, förklaringen till att Sophia Hedman blev sparkad från IFK Gävle. Nu talar den 19-åriga mittfältaren ut: – Jag var inte berusad. Satt på en restaurang, där jag även jobbar, och käkade. Jag åkte hem innan tolv, säger hon och menar samtidigt att tränaren Jocke Carlson motarbetat henne.

Annons

Det var under gårdagen som Sophia Hedman fick beskedet att hon inte längre är välkommen till IFK Gävle. Det var tränaren Jocke Carlson själv som ringde och meddelade Sophia om beslutet. En av förklaringarna han gav var att 19-åringen haft en dålig attityd.

Men nu framkommer det också uppgifter som säger att Sophia skulle ha varit berusad dagen innan match.

– Det var en lagkamrat som tydligen hade sett mig på krogen ”dyngfull” och skvallrade till Jocke. Jag förstår inte, jag satt på Berggrenska gården, det är för det första ingen krog. Jag drack ingenting, bara käkade och åkte hem innan tolv, säger Sophia.

– Bara det att Jocke inte tar det med mig personligen utan ringer och berättar att jag fått sparken. Det är på dagisnivå, fortsätter hon.

 

• Du skulle också haft en dålig attityd, vad säger du om det?

 

– Jag ifrågasatte vårt spelsystem eftersom det gått så dåligt. Det tycker jag att man borde få göra, förklarar Sophia och förklarar att relationen mellan henne och tränaren redan tidigare under säsongen varit spänd.

– Jaa, efter att jag ifrågasatte spelsystemet så menade Jocke att jag inte trodde på hans ledarkunskaper. Sedan har jag blivit motarbetad av honom och fått mycket mindre speltid.

Sophia fortsätter:

– Som han sa till er i går: ”vi sitter i en båt och jag drar åt ett håll medan laget drar åt ett annat.” Jag tycker snarare att det är tvärtom; Jocke drar åt ett håll och laget åt ett annat håll.

Jocke Carlsson tillbakavisar att Sophia skulle ha ifrågasatt honom:

– Det stämmer inte. Hon har inte sagt någonting till mig, jag önskar att hon hade gjort det. Och motarbetar...? Aldrig. Det handlar helt enkelt om att hon springer för lite, det tyckte även förbundskaptenerna i U19-landslaget, säger han.

– Visst, hon kan vara en jätteskicklig spelare och kanske rent av lagets bästa passningsspelare. Men det håller inte om man inte kan springa och har för dålig kondition.

Så här säger Carlson om den påstådda krogkvällen:

– Det stämmer att en spelare i laget berättat det. Men jag har även hört det från tre andra håll som inte har något med laget att göra. Om hon skulle ha varit berusad kan jag inte svara på. Det hade varit okej att äta på restaurang vid åttatiden, men inte vid tolv. Och Berggrenska är inte direkt ett ställe som får hjärnan att vila, oavsett om man är nykter eller inte.

– Det gäller att vara så seriös som möjligt på den här nivån, tillägger Carlson.

Sophia har totalt gjort 43 seriematcher i IFK Gävle-tröjan och svarat för nio mål och lika många målgivande passningar. Dessutom har hon meriter från U19-landslaget och ansågs vara en av IFK Gävles största talanger. Var hon nu tar vägen är fortfarande oklart.

– Jag vill vara kvar i Gävle i alla fall. Valbo eller Huge är ett alternativ, men jag har inte hört något från dom ännu, avslutar Sophia Hedman.

Annons