Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt genrep av IFK Gävle

På lördag spelar IFK Gävle seriepremiär i norrettan. Hur det går mot Gideonsberg är förstås väldigt osäkert. Men genrepet borta mot Team Hudik gav positiva besked.
– Vi vann med 5–0 och det var riktigt skönt, säger tränaren Jocke Carlson.

Annons

Som bekant fick IFK Gävle nyligen en friplats till damernas norretta. Och det är förstås med viss osäkerhet som tjejerna nu går in i sista veckan innan premiärmatchen borta mot Gideonsberg.

Men den sista träningsmatchen som spelades mot Team Hudik i går lugnade något. Det blev solklara 5–0 till Gävle, vilket självklart gladde IFK-tränaren Jocke Carlson.

– Ja, det här var skönt. Mardrömmen hade ju varit att förlora med, säg 2–0. Nu vinner vi med 5–0 och gör det riktigt bra. Så det känns trovärdigt att åka till Västerås för första matchen i serien, berättar Carlson som uppskattar att gårdagens motstånd Team Hudik kommer att tillhöra topplagen i division 2 södra Norrland.

IFK angav tonen direkt och ledde med 2–0 i paus innan urladdningen kom i den andra halvleken. Det blev till slut 5–0, men siffrorna var i underkant.

– Ja, vi hade väl en fyra frilägen på slutet, så det hade kunnat bli mer. Vi spelade bra försvarsspel och bra anfallsspel. Detta stärkte tjejerna.

På frågan om IFK är preparerat och förberedda för matcherna i ettan svarar Jocke Carlson att det återstår att se. Men laget har spelat tillräckligt med träningsmatcher och är redo för utmaningen.

– Sedan vet man ju inte om det räcker. Men tjejerna är positiva till att spela i division 1. Fast vi behöver förstärka laget och har slängt ut lite krokar till spelare som är intressanta för oss, säger Jocke Carlson.

När, eller om, några av dessa spelare kan bli klara för IFK är i nuläget oklart.

Efter helgens bortapremiär mot Gideonsberg väntar första hemmamatchen på annandag påsk, alltså måndag 24 april, hemma mot Kvarnsveden.

Damer, träningsmatch:

TEAM HUDIK–IFK GÄVLE 0–5 (0–2)

Målen: 0–1 (25) Olivia Ersmarker, 0–2 (35) Sandra Törnros, 0–3 (55) Sandra Törnros, 0–4 (57) Felicia Sandin, 0–5 (65) Fanny Johansson.

Bäst i IFK: Evelina Modin, Louice Frank och Sigrid Persson.

Mer läsning

Annons