Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stensätra vann F14–finalen

Åbyggebys pojkar-14 vann DM för några dager sedan, när tjejerna i samma ålder Stensära och Strömsbro spelade sin final på Jernvallens konstgräs kunde Stensätra vinna med 2-0.

Annons

Stensätra var lite tyngre, lite snabbare och hade ett lite bättre passningsspel och laget tog tag i den här finalen direkt dock utan att skapa några målchanser.

Första målet kom efter en frispark som Emelie Birgersson skickade iväg från långt håll och Strömsbros målvakt hade där lite otur som inte fick tag i den hala bollen.

Strömsbro satsade på långa raka bollar upp till forwards men dessa kunde Stensätra försvaret ganska enkellt ta hand om.

I inledningen av den andra halvleken blev det lite kallabalik i Strömsbro försvaret efter en hörna detta ledde endast till en ny hörna, och där slog Stensätras Lisa Ljungqvist-Tano in det avgörande målet för sitt lag.

Strömsbro försökte visserligen att komma närmare men laget fick endast en målchans och detta efter en hörna då bollen hamnade på fötterna på Olivia Zetterberg men trots läget hamnade bollen strax utanför stolpen.

– Vi gjorde ingen bra match idag, vi mötte Stensätra för några dagar sedan och förlorade med 1-0 så jag trodde på chans här, sade Strömsbros tränare, Per-Arne Strandberg.

– Nu ska jag hem och fira med pizza och fotboll framför teven, sade Stensätras tränare, Mats Jansson och påminde om att hans lag i fjol förlorade finalen.

STENSÄTRA-STRÖMSBRO 2-0 (1-0)

Annons