Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storebror Oremo till Sandvikens IF

Lillebror Johan gjorde succé i Gästrikefotbollen. Nu hoppas storebror Emil Oremo att göra samma sak. Den 24-årige mittfältaren som senast kommer från förra Superettan-laget Enköpings SK skrev i dagarna på ett treårskontrakt med Sandvikens IF.
– Det känns jäkligt bra och det här ska bli spännande, säger han.

Annons

Sandvikens IF rustar inför säsongen och gör det nu med ett namnkunnigt nyförvärv. Nämligen Johan Oremos äldre bror Emil Oremo från Enköpings SK. Dit kom Oremo 2007 men hamnade i frysboxen. Under stora delar av förra säsongen då Enköping åkte ur Superettan var han utlånad till Bodens BK i division 1. Men nu är det alltså Sandvikens IF och division 2 som gäller för 24-åringen.

– Ja, det är ett steg nedåt i divisionerna men det känns helt rätt för mig att gå ner och hämta fart igen, säger han.

Tidigare i år har SIF värvat inom distriktet men när nu chansen dök upp slog man till. Oremo hade ett år kvar på kontraktet med ESK men Sandviken som har jagat honom under en längre tid gick in köpte loss honom.

– Han var här och provtränade redan för fyra år sedan. Nu behövde vi få in lite mer storlek i laget och Emil är 189 centimeter lång och passar perfekt, säger Tony Jennevret, sportchef i SIF.

I Enköping återfanns Emil Oremo allt som oftast på kanten av mittfältet men han ser sig själv som en central, offensiv mittfältare.

– De har värvat mig som en offensiv spelare. En ”nummer tio” och det är det jag vill spela, säger han.

Flyttlasset går till Gävle redan i helgen och han ansluter till truppen under nästa vecka.

Mer läsning

Annons