Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger och nytt kontrakt för IFK Gävle

Årets bästa fotboll – och säsongens största seger.
Då säkrade IFK Gävle kontraktet i damtvåan.
– Otroligt bra! utbrast tränare Jocke Carlson efter 7–0 hemma mot Fyris.

Annons

Förlust mot tabellfyran hade inneburit hård press på IFK-tjejerna. Då hade det bara skiljt tre poäng till Korsnäs närmast under nedflyttningsstrecket inför de två avslutande omgångarna.

Carlson hann dock aldrig bli nervös på Brynäsvallen i går. Redan i tredje minuten skickade planens gigant Louice Frank in 1–0 efter ett mycket snyggt anfall där Tova Persson först gjorde bort en back och därefter spelade in bollen till anfallspartnern som skarvade in bollen i bortre hörnet.

2–0 var en kanon i krysset från distans av Kim Sundlöv och kom bara sex minuter senare. Sedan rullade det bara på och Jocke Carlson kunde lättat se på när till exempel Louice Frank gjorde sitt tredje mål för dagen när hon fri från halva planen promenerade in med 5–0-bollen bakom gästernas målvakt.

– Vi har spelat bra hela hösten men inte fått utdelning, då blir det jobbigt. Vi har kommit in i en trend att vi alltid fått kämpa i uppförsbacke, säger Carlson.

IFK-tränaren hoppas nu få fortsätta i laget, som han ser stor potential i.

– Den här säsongen skulle vi bara bygga upp ett lag, placeringen var oviktig. Nu ser jag framåt, med det här laget ska vi kunna slåss om seriesegern nästa år, säger han.

Mer läsning

Annons