Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömbergsson ny proffsdomare

I lördags offentliggjorde Svenska Fotbollförbundet listan över Sveriges sex nya och enda proffsdomare. Bland de utvalda finns Markus Strömbergsson från Gävle.
– Känns väldigt bra, smickrande att få vara en av dem som förbundet vill satsa på, säger Markus.

Annons

Han gjorde domardebut i allsvenskan i oktober 2003. Det handlade om mötet Helsingborg–Örgryte på Olympiastadion i sista omgången – en match som Örgryte för övrigt vann efter att Afonso Alves gjort 2–1 i den 48:e minuten.

I dag, sex år och drygt 60 dömda allsvenska matcher senare, är Markus Strömbergsson en av Sveriges sex nya och enda proffsdomare, uttagna av Svenska Fotbollförbundet.

Utnämningen innebär en heltidsanställning som fotbollsdomare med avtalsenlig lön i tre år från Svenska Fotbollsförbundet.

– Jag har drömt om att få vara professionell fotbollsspelare. Fotbollen har alltid varit en viktig del i mitt liv, sen att jag skulle bli heltidsdomare det hade jag inte trott för 2–3 år sen, säger Markus.

– Det blir ju mer krav också. Till exempel ska du föra träningsdagbok, vara med och rekrytera nya domare, föreläsa och vara ett ansikte utåt. Sen tillkommer det här med mentorskap för unga domare och att du dömer fler matcher.

Jobbet som socialarbetare har han begärt tjänstledigt ifrån.

– Jag trivs jättebra med det jobb jag har men med här lösningen kan jag få mer tid för familjen och samtidigt förbereda mig bättre inför matcherna, både fysikt och psykiskt.

Ja, jag bor ju i Andersberg med familjen och trivs ypperligt här.

Redan i dag, ikväll, väntar nästa uppdrag. Då kommer Markus agera fjärdedomare när Real Madrid möter Zenit St Petersburg i Champions League.

Mer läsning

Annons