Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg firade division 2-avancemanget

Strömsberg summerade den sagolika fotbollssäsongen som slutade med serieseger med festligheter under lördagskvällen. Mittfältsmotorn och lagkaptenen Simon Grudeus utsågs till årets spelare.

Annons

Strömsbergs IF fotbollslag har inte spelat högre upp i seriesystemet än vad man kommer göra nästa säsong. Tierps kommun har heller inte haft ett fotbollslag i högre division på herrsidan. Av den anledningen fanns kommunfullmäktige Bo S Englund på plats under prisutdelningen och gav föreningen en gåva.

– Det här är första gången Tierps kommun firar en seriesegrare och det är första gången kommunen har ett lag i division 2, sa Bo S Englund.

Efter champagne, mat och musik väntade prisutdelning. Spelarnas val av årets mest värdefulla spelare och ledarnas val av årets spelare tilldelades Simon Grudeus.

– Det säger väl egentligen allt när både spelarna och ledarna tycker samma sak. Ledarna i ett lag brukar ofta vara högljudda, men Simon är absolut inte sådan. Han visar med sitt spel och agerande på plan att han leder laget, sa tränare Janne Lindström.

En annan styrka Janne Lindström tycker att lagkaptenen bidragit med är att han gjort andra spelare bättre. Robin Andersson prisades som årets genombrott och tackade mittfältskollegan i sitt tal.

Lagets meste målskytt denna säsong, Pontus Parling, med 20 fullträffar vann pris för att ha samlat ihop flest poäng i lagets interna tvålags-spel som pågått under hela säsongen.

Annons