Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg förstärker inför hösten

Talangfulle yttermittfältaren Erik Ingemarsson lämnar Rex och är spelklar för Strömsberg.

– Övergången blev klar på torsdagen och Erik, som blir ett härligt komplement i vårt offensiva spel, blir spelklar till andra höstmatchen borta mot Enköping, säger Rickard Birkehorn värvningsansvarig i Strömsberg.

Annons

Ja, så sent som i våras lämnade Ingemarsson sin moderklubb Månkarbo, som nu lirar i femman, för spel i Upplandsfyran med Rex.

Nu blir det alltså ytterligare två kliv upp i fotbollstvåan med vårens överraskningslag Strömsberg.

Varför 21-årige Erik Ingemarsson väljer att byta till Strömsberg och ta klivet upp ytterligare två divisioner förklarar han så här:

– Jag ser det här som en utmaning. Nu har jag närmast varit med på Strömsbergs träningsläger både på hemmaplan och uppe i Sundsvall. Allt känns bra och det ska verkligen bli både spännande och kul att kunna få satsa på spel i tvåan, säger Ingemarsson när Sporten når honom på telefon hemma i Månkarbo.

– En kille som verkligen har spetskompetens. Han blir ett fint komplement till Danne Käll och Jocke Blomqvist. Framförallt är Erik en kille för framtiden. Han är ung och har alla möjligheter att utvecklas i positiv riktning, säger Janne Lindström chefstränare för Strömsberg.

Vad tror du om upptakten av höstssäsongen?

– Det blir en verklig tuff upptakt och vi börjar borta mot Sandviken och har sedan också Enköping på bortaplan, för att sedan i tredje höstmatchen ta emot Gusk hemma, säger Lindström.

– Men vi har ju tagit fler poäng på bortaplan, så vi bör ha en god chans att plocka poäng i upptakten. Tyvärr har vi lite förkylningar i laget, men jag hoppas det ska ordna sig till söndagsmatchen mot Sandviken.

– När det gäller Erik Ingemarsson så finns han helt klart med i truppen mot Enköping, säger Janne Lindström, som också lovordar Rex agerande.

– Jag hoppas naturligtvis att få spela mot Enköping. Jag har inte gått till Strömsberg för att sitta på bänken, säger Ingemarsson.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons