Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg med nytt GIF-förvärv

Ännu ett nyförvärv med bakgrund i Gefle IF är nu klar för Strömsberg Fotboll. Sporten har ju tidigare kunnat berätta om att de unga GIF-talangerna Marcus Hägg, Simon Olsson och Emil Roos alla19 år, har bestämt sig för att spela för Strömsberg.

Annons

– Nu har också 20-årige Mattias Hall skrivit ett flerårskontrakt med oss.Jag är mycket nöjd med att Mattias skrivit på för oss. En ung lovande talang som är användbar både som yttermittfältare och mittback, säger Rickard Birkehorn sportchef för Strömsberg Fotboll som lirar i fotbollstvåan.

– Jag är också mycket nöjd med att vi kommit överens så snabbt. Mattias kom ju nyligen hem från studier i USA, fortsätter Birkehorn.

Mattias har det senaste året spelat collegefotboll i USA. Innan han åkte över till USA spelade han för Gefle IF i både junior och U-21 laget.

– Sammantaget är jag mycket tillfreds med att vi nu har fyra nya talangfulla lirare och att alla fyra är unga och utveckligsbara,säger Birkehorn.

I nuläget så har Strömsberg skrivit kontrakt med fem nya spelare. Förutom de fyra juniorerna så har ju också Johannes Sundbom kommit tillbaka efter dels ett skadeuppehåll och dels att han förra säsongen spelade för Söderfors.

– Mattias imponerade redan på det första träningspasset. Verkligen kul att han valde att spela för oss, säger Conny Asklöf tränare för Strömsberg.

– Nu har vi alltså ytterligare fyra nya unga hungriga spelare och det ser verkligen bra ut. Var vi kommer att använda Mattias får vi se. Men han kommer att spela antingen på mittfältet eller också som mittback, säger Asklöf.

– Ja, det stämmer att jag skrivit på ett treårskontrakt med Strömsberg, säger Mattias när Sporten får kontakt per telefon.

– Jag ser verkligen fram emot att få spela i tvåan och kanske kan vi bli så bra att vi kan komma upp i ettan?

– Jag kommer också vältränad efter ett år i USA. Där var det mycket tuta och köra på både träning och matcher.

–Strömsberg verkar ju vara ett mycket ungt gäng och jag trivs redan jättebra i truppen. Tränarna verkar också bra, säger Mattias, som är en löpstark lirare 76 kilo tung och 185 lång.

Strömsberg jobbar också på ytterligare ett par, tre nyförväv.

Mer läsning

Annons