Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg och Huge ska försvara sina titlar

Både Huges damer och Strömsbergs herrar är på plats i Sandviken för att försvara sina titlar från fjolårets Tidningscup.

Med start i morgon gör 24 herrlag och 17 damlag upp om segern där finalerna avgörs på söndag.

Nytt för i år är att alla ungdomsklasser flyttas in i stora Göransson arena.

Annons

Totalt är det 18 klasser, 155 anmälda lag och det ska spelas 331 matcher innan det blir bokslut på söndag eftermiddag. Som vanligt en intensiv helg i innefotbollens tecken.

På herrsidan är Strömsberg regerande mästare och favoriter att ta hem 2011 års turnering också. Laget innehåller massor av tekniska spelare som passar riktigt bra för den här formen av fotboll och utklassade Sandvikens IF i finalen för ett år sedan.

– Strömsberg är favoriter. Dom var mycket bra förra året och spelare en r-i-k-t-i-g inomhusfotboll. Men allt snack om att vi slår ur underläge ser jag som märkligt. Självklart är vi främsta utmanare till Strömsberg, skriver SIF:s tränare Tony Andersson på sin blogg.

SIF har två lag anmälda och något av gänget borde ha stora chanser att nå finalen. Även division 2-kollegorna från Köpings FF är anmälda och tillhör de som måste nämnas liksom division 3-laget Sjötull. Vi ska också nämna Hofors som vann Bilma Cup i Ockelbo för några veckor sedan.

– Köping är ett bra inomhuslag men tappar en hel del då dom saknar lagets bästa spelare Mikael Gustavsson, fortsätter Andersson.

Totalt är det sex grupper på herrsidan med fyra lag i varje grupp. Ettorna och tvåorna går vidare till åttondelsfinaler tillsammans med de fyra bästa grupptreorna.

På damsidan är det fyra grupper som spelas där ettorna och tvåorna går vidare till kvartsfinalspelet.

Huge vann ifjol och tillhör favoriterna nu också. Strömsbro och Stensätra blir utmanare. Det kommer en del lag utanför distriktets gränser på damsidan och det är svårt att till exempel veta hur bra Lidköpings IF är.

Samtliga seniormatcher spelas som vanligt inne på Jernvallen.

Ungdomssidan flyttas däremot in i stora Göranssons arena där det kommer att spelas på fyra planer. Med start i dag kommer golvet att läggas in. Totalt ska 17 klasser avgöras inne i Göransson.

Mer läsning

Annons