Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg spelade bort SIF

Det blev en favorit i repris.

Strömsberg vann Tidningscupen – och besegrade Sandvikens IF i finalen – precis som vanligt.

Det blev klara 4–0 till Strömsberg.

– Extra skönt att vinna mot SIF nu när dom gått upp i ettan, flinade finalens bästa spelare Marcus Hägg.

Annons

Mängder av matcher har spelats och flera cupvinnare har korats under helgen. Att Tidningscupen är populär råder det ingen tvekan om.

Men den som är road av överraskningar och skrällar kan sluta läsa här. Vinnare, precis som de tre senaste åren, blev Strömsberg från Norduppland.

I finalen hade man inga problem att vinna mot ett mycket blekt Sandvikens IF.

– Det gick faktiskt lättare än jag trodde. Vi trodde på tuffare motstånd, menade Marcus Hägg som gjorde två mål i finalen.

Han gör sin andra säsong i Strömsberg, i fjol utlånad från Gefle IF, och var därmed med att vinna sin andra turnering.

– Strömsberg vunnit tre år i rad och jag tror att det var fjärde raka finalen också. Väldigt roligt att vinna igen måste jag säga. Särskilt kul att slå SIF när dom gått upp i ettan.

4–0 i finalen talar sitt tydliga språk. Hägg satte 1–0 redan i den första minuten och efter 15 minuter (matcherna spelades i 1x25 minuter) var det 3–0. Med fem minuter kvar tog SIF ut målvakten Tim Markström och satsade på att spela med Jimmy Hansson som flygande målvakt. Det resulterade i att Strömsberg också satte 4–0.

– Ja, men du ser ju själv hur illa det var. Vi var inte där när finalen började, släppte in mål när vi stack och bytte och var inte beredda. Samtidigt gjorde Strömsberg en bra match och vann helt rättvist, menade Sandvikens tränare Tony Andersson.

För Strömsbergs del blev faktiskt semifinalen mot Årsunda tuffare. Visserligen ledde man med 4–1 men slappnade av och Årsunda gjorde reducerade två gånger om.

Även i semin sköt Marcus Hägg två mål.

– Det blev sex mål totalt. Så det känns riktigt bra det här.

Mer läsning

Annons