Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg vann toppmötet med Sollentuna

Strömsberg, nykomlingar i fotbollstvåan, satte ännu en fjäder i hatten när laget på lördagen vann toppmötet mot Sollentuna på bortaplan med 3–2.

– Vi gör kanske den allra bästa första halvleken på hela säsongen. Vi leder i halvtid med 2–0 och var där närmare 3–0 än att Sollentuna skulle kunna reducera, sa en mycket nöjd Janne Lindström chefstränare för Strömsberg direkt efter den meriterande segern.

Annons

Ja, och med den här segern så säkrade Strömsberg minst en tredjeplats i sluttabellen. Mycket imponerande av den lilla klubben från Norduppland, som nu är regionens andralag efter allsvenska Gefle IF.

– Vi spelade fantastiskt bra under hela första halvlek. Ett utmärkt försvarsspel och härliga snabba spelvändningar, berömde Janne Lindström.

0–1 kom i den 23 minuten och här var det Danne Käll som stod för förarbetet. Käll tog sig fram på vänsterkanten och serverade Björn Berglund en härlig macka, som målkungen Björn inte gjorde något misstag på.

Ute på banan hade hemmalaget väl så mycket av spelet. Men gästernas försvar tillät inte Sollentuna att komma fram i några heta lägen.

Dryga tio minuter efter ledningsmålet visade gästerna prov på verkligt snyggt och effektivt passningsspel.

Robin Andersson jobbade fram ett pass till Jocke Blomqvist, som i sin tur hittade Danne Käll och 0-2 var ett faktum.

Sollentuna, som spelade för att om möjligt kunna hota Frej om seriesegern, kom ingen vart mot ett taggat Strömsberg under första halvlek.

– Nu blev det en annan matchbild efter pausvilan och stundtals hade Sollentuna press på oss, sa Lindström.

Men trots hemmalagets intensiva försök, så var det gästerna som såg till att sätta den helt avgörande bollen i hemmaburen.

Johan Pettersson såg till att mata in bollen till snabbe Jocke Blomqvist.

– Ja, sedan fick Jocke en fullträff på volley från distans och vi ledde med 3-1 med bara nio minuter kvar att spela, sa en belåten Janne Lindström, som gav stort beröm till hela Strömsbergstruppen.

Strömsberg avslutar säsongen med hemmamatch mot Västerås. Janne Lindström slutar sin sejour som chefstränare för Strömsberg. Han och hela truppen kan se tillbaka på en premiärsäsong i fotbollstvåan med betyget med utmärkt beröm godkänt.

SÖREN ÅKERMAN

$1

SOLLENTUNA–STRÖMSBERG 2–3 (0–2)

$1

Målen. 0-1 Björn Berglund (23), 0-2 Danne Käll (34), 1-2 Kristian Antonio (61), 1-3 Jocke Blomqvist (81), 2-3 Jonas Åberg (86).

$1

Så spelade Strömsberg: Tobias Skärberg - Daniel Mattsson, Kabba Langley, Johannes Ericsson, Johan Pettersson - Jocke Blomqvist (Markus Sundbaum 84), Robin Andersson, Simon Grudeus, Danne Käll - Pontus Parling (Micro Lööf 82), Björn Berglund.

$1

Strömsbergs stjärnor:

$1

3: Johannes Ericsson mb

$1

2: Pontus Parling fw

$1

1: Danne Käll mf

Mer läsning

Annons