Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbergs härliga målkalas – krossade Järfälla i seriefinalen

Strömsberg rivstartade efter sommaruppehållet.

Makalösa 8–2 (5–1) i seriefinalen hemma mot Järfälla i herrtrean var en uppvisning i offensiv fotboll.

– När vi är på humör kan det rinna på så här, säger tvåmålsskytten och skytteligaledaren Pontus Parling med ett leende på läpparna.

Annons

När lagen möttes i Järfälla i vårens sista omgång slutade en tät och chansfattig match 0–0. Strömsbergs tränare Janne Lindström kunde lugnt konstatera att det blev en helt annan match den här gången.

– Järfälla ställde upp annorlunda i dag och klev på och försökte checka oss högt. Det gav våra forwards jätteutrymmen framåt vilket passade oss perfekt. Vårt anfallsspel i första halvlek är bland det bästa jag sett oss prestera, menade Lindström.

Och ingen kunde säga emot.

5–1 i paus var imponerande siffror. Redan i fjärde minuten sprack nollan – en bjudning där Pontus Parling fick bollen till skänks av motståndarmålvakten och enkelt rullade in 1–0. Tvåan kom i den 13:e minuten när Simon Grudeus fick fram foten efter en hörna. Och efter 33 minuter, i en snabb spelvändning, hittade Parling fram till anfallskollegan Björn Berglund som satte 3–0.

– Det tidiga ledningsmålet gav oss luft under vingarna, menade Pontus Parling efteråt.

Visserligen reducerade Järfälla bara två minuter efter 3–0-målet, men den energi som det målet möjligtvis kunde ha gett gästerna såg Parling själv till att punktera bara två minuter senare. Hans andra mål i matchen och innan första halvlek var över hade även Jocke Blomqvist hunnit göra 5–1.

– De tre första målen tycker jag att vi bjuder på, men det är bara att gratulera Strömsberg, dom tar oss med på en underbar resa, konstaterade Järfällas tränare Kjell Sillén.

5–1 i paus och matchen var avgjord. Andra halvlek blev en ganska avslagen historia även om det kom att trilla in ytterligare några bollar.

Seriens hetaste anfallspar, Björn Berglund och Pontus Parling, stod för fem fullträffar tillsammans, tre av Björn som nu är uppe i elva totalt, två av Pontus som gjort 14.

– Men det är inte svårt att göra mål i det här laget. Vi har många bra offensiva spelare, säger Parling blygsamt – som var märkbart sliten efter matchen.

– Jag hade feber så sent som i torsdags och det var länge osäkert om jag skulle kunna spela i dag, berättar han.

Men det kunde han - och med två mål och tre assists blev han lite av matchens lirare.

Tränaren Janne Lindström var förstås nöjd.

– Vi är bra just nu. Grunden till det fina anfallsspelet ligger i vårt försvarsspel över hela banan. Men det gäller att vara ödmjuk, det är tio matcher kvar, säger han.

Men en bättre start på hösten kunde Strömsberg knappast fått.

 

 

STRÖMSBERG-JÄRFÄLLA 8-2 (5-1)

Första halvlek: 1-0 (4) Pontus Parling, 2-0 (13) Simon Grudeus, 3-0 (33) Björn Berglund, 3-1 (35) Semir Yebio, 4-1 (37) Pontus Parling, 5-1 (43) Joakim Blomqvist. 
Andra halvlek: 6-1 (49) Björn Berglund, 6-2 (65) Semir Yebio, 7-2 (85) Björn Berglund, 8-2 (90) Robin Andersson. 
Utvisning, Järfälla: David Liebech (90). 
Domare: Marcus Jeppsson, Gävle. 
Hörnor: 9-0 (6-0)
Publik: 270

 

Strömsbergs tre stjärnor:

3: Pontus Parling, f
2: Thomas Hedlund, mb
1: Björn Berglund, f

Mer läsning

Annons