Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbergseger och fortsatt serieledning

– Jag är mycket nöjd, vi vinner med 3–0 och behåller serieledningen.

Hemmatränaren Conny Asklöf hade all anledning att vara nöjd efter hemmamötet med Falun på lördagen.

Annons

Strömsberg vann med 3–0 hemma på Hedens IP och vad man kan tillägga är, att hemmalaget var mycket effektiva i den här matchen.

Gästande Falun hade också en hel del målchanser, men kunde inte spräcka nollan.

Positivt var väl också att ungtupparna Gustavs Ytterbom och Marcus Hägg gjorde varsitt mål i andra halvlek.

– Visst finns det detaljer som vi kan göra bättre. Men första halvlek var helt okej från vår sida. I andra fick dom ett visst övertag. Men det var ändå starkt att vinna med klara 3–0, summerade Asklöf.

– Det var ju vi som hade det mesta av spelet och sedan hade vi tio klara målchanser, sa en inte alltför nöjd Tomas Johansson tränare för Falun.

Jo, visst hade Falun också två ribbskott och en generalmiss. Rena bommen när Gabriel Gyllenvåg missade öppet mål vid läge 2–0 dryga halvtimmen in i andra halvlek.

– Vi hade också stort spelövertag i förra matchen mot Sollentuna, men fick också då stryk (2–0). Men det är ju också skillnad att lira i trean jämfört med fotbollstvåan, sa Faluntränaren när han försökte analysera lagets insats på lördagen.

Nu var det ju inte heller så muntert i slutskedet hos falulirarna. Laget fick två man utvisade – kanske beroende på motgången?

Strömsberg började också bäst och hade en dubbelchans efter en frispark redan i den sjätte matchminuten.

Innan kvarten var spelad hade också Pontus Parling en nick över ribban efter ett vänsterinlägg från Björn Berglund.

I den 20 matchminuten kom så 1–0 på straff. Förspelet var att Parling spelade fram Björn Berglund. Men falumålvakten Patrik Carlgren tvingades stoppa Björn med ojusta medel.

Straffen satte Björn som vanligt in i nät. Nu till vänster om Falunmålvakten.

Sedan hade Falun ett par heta målchanser efter slarvpass i hemmaleden.

Men här visade Martin Sundström i hemmaburen härliga takter. I ett läge var det Jesper Lott i dalalaget som kom helt ren.

Hemmalaget hade före pausvilan också ett par farligheter, men 1–0 stod sig.

I andra halvlek hade faktiskt Falun ett par ribbskott och det kom flera farligheter från dalalaget. Men som sagts, gästerna var bra ute på banan, men framför hemmamålet var man inte tillräckligt effektiva.

Efter dryga tio minuter i andra halvlek hade Björn Berglund ett par lägen. Men det dröjde till den 70 minuten innan siffrorna ändrades till 2–0. Målskytt Gustav Ytterbom och nu blev det naturligtvis motbacke för ett heltaggat Falun.

Det var också det sista Gustav gjorde i den här matchen, som avlöstes av Danne Käll.

Vi fick också se Robin Andersson rädda på mållinjen dryga halvtimmen in i andra halvlek.

Men Falun förblev mållösa och i 86 matchminuten så satte Marcus Hägg 3–0 med en skarvnick på en frispark slagen av Björn Berglund.

– Härligt att få göra mål igen (satte också fjärde målet mot Skiljebo förra helgen). Men naturligtvis skulle jag vilja ha mer speltid, sa målskytten som kom in i den 81 minuten.

Hur som helst så vann Strömsberg en klar seger mot ett Falun som verkligen var heltaggat och vann många närkamper. Men laget har en del att slipa på när det gäller avsluten.

Strömsberg visade nu också att man kan vinna – och vinna klart utan att storspela.

Laget är efter fem omgångar fortfarande obesegrade – mycket starkt. I nästa omgång står ett bortaderby mot Norrtälje på programmet.

STRÖMSBERG–FALU FK 3–0 (1–0)

1–0 (20) Björn Berglund (straff), 2–0 (63) Gustav Ytterbom, 3–0 (86) Marcus Hägg.

Utvisade, Falun: Fredrik Andersson, Muhammed Meftad.

Varningar, Strömsberg: Daniel Mattsson, Kabba Langley. Falun: Patrik Carlgren, Thomas Hansson, Fredrik Andersson, Muhammed Meftah.

Domare: Johan Kjällin.

Publik: 180.

Strömsbergs tre stjärnor

3: Martin Sundström, mv

2: Markus Sundbaum, b

1: Björn Berglund, f

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons